Реклама / Ads
12| 5335 |26.04.2024 НОВИНИ

Радан Кънев: Заради ГЕРБ затънахме в лично противопоставяне, съпроводено с грозна компроматна кампания

.
Радан Кънев
Изправени пред много проблеми и рискове, но имаме и много възможности като общество, но рядко чуваме от политиците какво ни предстои. Според него е имало опит за такъв разговор в процеса на преговори преди да се провали ротацията, в меморандума, предложен от ПП-ДБ, след това в преговорите за политическо споразумение, заяви Радан Кънев.
 

"В момента обаче, в който тези преговори се провалиха, и изглежда се провалиха точно поради несъгласие от страна на партия ГЕРБ да води сериозно този разговор за бъдещето, затънахме в един тон на лично противопоставяне, съпроводен с много грозна компроматна кампания – нещо, което прави същинския политически разговор към момента почти невъзможен. Все пак казвам почти – има хора, които опитваме.“, каза още той.

 

В българската политика в момента има много малко разговор за това, което трябва да се случи, а политиката трябва да бъде именно разговор за бъдещето, категоричен бе по Радио "Фокус“ евродепутатът.

 

В Европа България е известна преди всичко с рекордния брой избори, които се провеждат от 2020 година насам. И България предизвиква тревога, тъй като пораждане несигурност в едни много трудни времена, в една глобална криза на сигурността, смята още евродепутатът. "За никой не е приятно, но за нас най-малко трябва да бъде приятно това, че България е несигурна държава.“

 

Европейският парламент е място, където отделният човек, отделният политик, депутат има най-голямо значение, тъй като няма фиксирана мнозинство, няма партии на дисциплина. Европейският парламент е законодателен орган, разказа още Радан Кънев, като обясни че там се провежда вътрешната политика на Европейския съюз като се създава законодателство, което засяга всеки европеец.

 

Радан Кънев каза още, че листите на ПП-ДБ са пред финално одобрение. А относно лицата в листите по думите му е очевидно "и предвид, че става дума за много силни разпознаваеми публични фигури е и предварително ясно, че подредбата е чисто формална.“ Той сподели още, че е сигурен кандидат от листата на ПП-ДБ за новия Европейския парламент като представител на ДСБ – единствената партия, в която е членувал някога.

 

Според него балансът в Европейския парламент няма да се промени и остава единен спрямо подкрепата му за борбата за независимост на Украйна.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2667 |26.04.2024 Киев: Русия удря по жп линии, за да попречи на доставката на ракетите от САЩ . 3| 9203 |26.04.2024 "Politico": Макрон предупреждава, че Европа може да умре . 6| 2747 |26.04.2024 Евгений Кънев: Случаят “Елена Йончева в ДПС” е индикативен за стотици политици . 5| 7787 |26.04.2024 Елена Дариева за ФрогНюз: Предстои кампания, каквато досега не сме наблюдавали в нашия политически контекст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads