Реклама / Ads
57| 7453 |30.08.2011 НОВИНИ

Мутри на Доган пребиха лидера на ГЕРБ в Джебел

.
Активисти на ДПС и ГЕРБ влязоха в поредна юмручна схавтка. В Джебелското село Папрат жестоко е пребит общинският лидер на ГЕРБ Мюмюн Хабил, който се сочи и за кандидат-кмет на родопския град. Кървавият инцидент е станал в понеделник вечерта около 20 часа пред джамията.
 

 

 Хабил посетил селото със свои съмишленици, раздавали храна на бедните турци, по случай настъпващия днес Шекер Байрам. Внезапно срещу тях връхлетяла кола. От нея слезли няколко мъже и се нахвърлили срещу Хабил. Лидерът на ГЕРБ Джебел е ударен с камък и с бухалка в главата.

 

В случая не ставаше дума за политика, а за зачитане на една традиция преди празника, да раздадеш храна на бедните, обясни пред Frognews.bg битият турчин. Той е категоричен, че нападателите са активисти на ДПС и хората ги познават. Преди дни пък хора на Ахмед Доган ги заплашвали, че в Джебелско е друга България и да не си правят никакви илюзии.

Пострадалият е бил прегледан в Центровете за спешна помощ в Джебел и Кърджали и след обработка на раните е освободен.

 Малко по-късно на мястото на произшествието полицейска дежурна оперативна група е извършила оглед. Задържани в ареста по случая са И.Г./52/, Ю.М./43/ и З.Г./41/. Материалите са докладвани в прокуратурата в Момчилград. В РУП-Джебел е образувано е бързо производство за хулиганство и нанесена телесна повреда. Според източници на Frognews.bg единият от задържаните е кметът на селото Исмет Партизанина, а другите биячи са общински съветници от ДПС.


Шокирана съм от случващото се, не мога да допусна, че партия, която твърди, че се бори за правата и свободите на хората, най-нагло ги погазва, коментира инцидента пред Frognews.bg депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. Според нея ДПС са изнервени в смесените райони, виждайки, че хората се отърсвят от страха и от феодалните порядки. Тя не изключва и други подобни инциденти преди изборите, а поведението на ДПС издавало единствено страх.

Frognews.bg припомня, че само няколко часа преди инцидента в Джебелско в Чернооченското село Дядовско активисти пак на ДПС отрязаха ухото при скандал на симпатизант на ГЕРБ. Мутренската разправия е станал в кръчма, използвана за клуб на партията на Бойко Борисов.


Ако не си от ДПС, е**** ти е майката!, коментира по бТВ жител на Дядовско след инцидента в първите часове на понеделник.

Бутат ти оградата, бутат ти къщата, не си ли с тях, допълни го друг след среднощната наказателна акция в чернооченското село Дядовско. Той е сред симпатизантите на ГЕРБ и каза, че общината прилага репресивни мерки срещу тази, които са против ДПС. Оплака се, че ако им се наложи да вземат някаква бележка или документ от кмеството, могат да ги бавят с месеци. По думите му над 40% от хората в селото на изборите наесен ще гласуват за ГЕРБ, но сега ги е страх да споделят политическите си възгледи.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6517 |25.08.2011 Пребиха мъж в центъра на София . 18| 5294 |10.08.2011 Ердоган отново у нас през септември . 3| 5039 |08.08.2011 Селата на Доган и Първанов резнати от кметските избори . 9| 8130 |03.08.2011 Не пускат проверяващи в Догановите сараи в Отманли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads