Реклама / Ads
17| 4848 |16.08.2011 НОВИНИ

Наблюдатели на ОССЕ искат от ДПС

.
Лютви Местан Източник: източник
Изборният процес у нас от утре до края му да бъде следен от наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Това обяви днес зам.-председателят на партията Лютви Местан.
 

По думите му има тенденция на скандални решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за елиминиране на ДПС от участие в ръководствата на общинските избирателни комисии. В ЦИК има коалиция между ГЕРБ, "Атака" и БСП, допълни той.

В момента ЦИК назначава ръководствата на общински избирателни комисии, в повечето от които имало мнозинство на ГЕРБ и "Атака".

"Особено скандален е случаят в Тутракан. Там ДПС е трайно първа политическа сила. Въпреки това няма да има член на ръководството на Общинската избирателна комисия. Няма аргумент. Просто това е решението на ЦИК. Забележете – номиниран е юрист. ЦИК избира неюрист за участник в ръководството на Общинската избирателна комисия. Особено скандална е етническата нагласа в някои общини. Разполагам с протокол от среща с ръководителите на политическите сили, проведена при кмета на община Трън от 10 август 2011 г. Чета дословно: "След като в общината няма турско население, не се полага място на ДПС в ръководството на ОИК”. Това е скандално", коментира Местан.

ДПС внесе в ЦИК документи за участие на президентските избори. Към момента обаче няма индикации, че партията на Ахмед Доган ще издигне свой кандидат за президент.

Регистрацията на партията не означава непременно, че ще участваме с наши партийни кандидати за президент и вицепрезидент, заяви пред журналисти Лютви Местан на излизане от ЦИК. Регистрацията обаче беше задължителна за сериозна партия като ДПС, която с този акт казва, че държи отворена опцията и за самостоятелно участие в президентските избори, уточни той.

ДПС не може да е резервен политически играч и макар за президентския вот да ви се струваме леко резерва, можем да се окажем от онези резерви, които отбелязват златният гол, изтъкна зам.-председателят на ДПС.

Той така и не съобщи каквито и да е възможни президентски кандидатури на ДПС.

Освен това Лютфи Местан каза, че изявленията на местни фактори за евентуална
подкрепа на ДПС за кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна Кирил Йорданов не са съгласувани с Централния предизборен щаб и не са меродавни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5903 |14.08.2011 40% искат Фандъкова за кмет . 4| 5006 |08.08.2011 Граждани искат справедливи такси за София . 52| 17947 |29.07.2011 Сините атакуват кабинета – искат проверка на строежа на АМ „Тракия” . 25| 5437 |28.07.2011 Оскърбени и унижени искат главата на Цачева предсрочно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads