Реклама / Ads
73| 9357 |06.01.2014 НОВИНИ

Над 40 депутата шетали по празниците в Дубай

.
Любимимата забележителност - МОЛ-а...
Солидна група от народни избранци от всички парламентарни групи и техните половинки - официални и неофициални, са почивали по коледните и новогодишните празници в Дубай. Там те се засекли и с подобаващ брой магистрати, светски величия и бизнесмени. Това съобщиха за Фрог нюз очевидци на българското нашествие по Нова година в емирата.
 

Всички те пътували като частни лица, но някои от тях с гордост показвали на летищните власти дипломатически паспорти.

Най-масово били използвани чартърни полети с пет и четири нощувки в Дубай - предпочитан пакет от депутатите. Някои от туристическите фирми дори направили сериозни отстъпки за народните избраници. Не е ясно защо.

 

Най-евтният хотел бил 460 евро, но някои стигали до 1800 евро.

Поне осем депутати били отседнали със свои приятели, български милионери, в най-луксозния хотел в света - 7-звездният Бурж ал Араб. Някои от тях се похвалили, че са спонсорирани, а не харчат лични пари.

 

През празничните нашенци многократно се засичали в друга гордост на Дубай - най-големият МОЛ в света, в комплекса Бурж Халифа. В него имало над 1000 магазина. Именно там политицие ни се засекли с футболиста Благой Георгиев и половинката му Христина, които пазарували модни дрешки. Те били отседнали в елитния хотел "Атлантис", където наели апартамент.

 

Известна наша банкерка пък поканила за своя сметка за Коледа и Нова година неколцина свои приятели политици. Това вече било традиция, като в групата периодично влизали и медийни шефове.

 

Ще припомним, че една от най-пътуващите и развличащите се в чужбина политически фигури е Искра Фидосова от ГЕРБ. Още първата Нова година като депутат тя прекара в Дубай със свои близки. В страничката си в социалната мрежа Фейсбук съпругът й, бивш сръбски футболист, е качил цял албум от снимки от пътешествията на двойката в Швейцария, Дубай, Кения, Сейшелите, Франция и други страни.

 

Въобще от ГЕРБ си падат по Дубай отдавна, и може да се каже, масово. По време на Великденските празници през 2011 г. 50 (петдесет) депутати от партията на Бойко Борисов заминавали за богатото емирство на екскурзия. По-късно народният представител от Хасково Фани Христова обясни нещата пред журналисти така: "Почивахме на Великденските празници, затам пътувахме 50 колеги от нашата парламентарна група. Няма нищо нередно. Това беше една организирана отпреди два месеца екскурзия. Силно съм впечатлена. Модерно строителство, чистота, инфраструктура, там са най-високите сгради в света. Различен свят -петролът им свършва и залагат на туризма и търговията".

 

На вниманието на нашите депутати предлагаме информация от италианските медии. Тя описва ареста в Дубай на италиански депутат, свързан с калабрийската мафия Ндрангета. Арестът е станал при зрелищна акция. Депутатът Амедео Матачена бил обявен за издирване, след обявяване на присъдата му от 5 години и 4 месеца затвор за тайно споразумение с мафията и работа в нейна полза. Това е поредният от мафиотите на Ндрангета, които италианското правоъсдие вкарва зад решетките само за няколко месеца.

 

За разлика от италианците обаче на нас Дубай отказа да ни върне Христофорос Аманатидис - Таки. Той бе задържан там по силата на заповед на Интерол на 9 май 2012 г. Седмица по-късно тогавашният главен прокурор Борис Велчев изпрати искане до властите в Дубай за екстрадицията на Таки заради разследванията, които се водят срещу него. Между Дубай и България има спогодба за екстрадиция. Запознати обаче твърят, че са допуснати грешки в процедурата по искането за екстрадиция. Дори се появиха съмнения, че "грешките" не били случайни и някой е припечелил доста от тях. Засега обаче това са само слухове. Таки обаче така и не се прибра в София и властите дори не знаят къде е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4768 |26.12.2013 Над 2 хил. минаха през "Пирогов" по празниците . 5| 4815 |21.12.2013 Посрещаме празниците с по-малко кредити . 0| 5114 |20.12.2013 Стоп за тирове по празниците . 1| 5136 |19.12.2013 Внимание! Очаква се бум на телефонните измами по празниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads