Реклама / Ads
148| 7588 |25.04.2013 НОВИНИ

М. Найденов хвърли бомба: Целият МС знаеше, че ни подслушват и следят

.
Мирослав Найденов
Срещал съм се с Алексей Петров, но не по повод това да го питам как да се справя с Цветанов. Семейството си пратих извън България. "Цветанов, трябва да слезеш от политическата сцена и да изчистиш името си", призова Найденов. Вярвам, че премиерът Борисов няма нищо общо, изключвам и бившия председател на праламента, разговарял съм и с президента, така че кръгът се свива до вицепремиерите,
 

Дадох обет, че няма да говоря, докато не приключи досъдебното производство, но онзи ден видях по една телевизия, че по време на предаване на ваши колеги в слушалката се чува да не се коментира това дело, а аз не съм организирал подобна цензура, заяви по БТВ бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов. Винаги съм участвал при вас, без да ми се спестяват въпроси, затова съм на ваше разположение, изрази готовност пред водещите да отговаря Найденов.

Усещах, че съм подслушван, определени ситуации го подсказваха, имал съм наблюдения и за външно наблюдение, дословно каза той и каза, че не знаел кое е било законно и кое не. 

Досъдебното производство срещу мен е от началото на мандата и е било държано в някаква ситуация, за да му се позволи да бъде активирано в началото на кампанията. Самите обвинения са странни - за намерения за даване на подкуп към мой подчинен и то за връщане на ДДС, което в тази държава не се връща от Министерство на земеделието. Още по-абсурдно е, че аз и депутати сме оказвали влияние в полза на определена фирма за обществена поръчка, но тази фирма всъщност не я е спечелила, обясни екс министърът. 

Различни са хипотезите от кого е чакано да се активира това дело. Опозицията го извади, преките изпълнители на тази поръчка са те, каза Найденов.

Направи се опит да бъда набеден; този опит е от страна на Калина Илиева. Неин подчинен я беше записал, а аз информирах премиера, главния прокурор и шефа на ДАНС и оставих записи от разговора, разказа Найденов. Защо сега идлиза записът и защо тези материали не са прикрепени към делото са въпроси към прокурорите, призова той.

Калина Илиева стана с измама шеф на ДФЗ, а при отстраняване на министър, тя можеше да стане такава, т.е. щяхме да имаме министър с фалшива диплома.

Изненадан съм, че след като съм предал всичките материали, никой не реагира. Сигурно е трябвало да бъда държан, а след това и дискредитиран. моят прочит е, че практически го направи опозицията, тя имаше интерес от това, но тя нямаше тези механизми. Вицепремиер, премиер, президент, шеф на НС са хората с власт, които могат да го държат, за да го активират в определен момент. Вярвам, че премиерът Борисов няма нищо общо, изключвам и бившия председател на праламента, разговарял съм и с президента, така че кръгът се свива до вицепремиерите. Имах сложни отношения с Дянков, но те не бяха лични, едва ли той е имал възможност да влияе на прокуратура и следствие. Остана един и ми се ще той да ми отговори, каза още Найденов.

Всички хора казвали на Найденов: "Организира ти го свои", обобщи той.

Политическото воайорство изкушава управляващите, по нашите ширини то се израждане в гледане под завивките и събиране на материали срещу някого, анализира Найденов. Това продължава, за да могат да бъдат използвани тези профили във времето, тъй като и предходните са им го правили на тях. "Цветанов, трябва да слезеш от политическата сцена и да изчистиш името си", дословно призова Найденов, иначе всичко се израждало в народопсихопатия. Имало е и други министри, които са били подслушвани, говорили сме си го, разкри още той. Целият МС знаеше, че ни подслешват и следят, това е публична тайна, каза Найденов.

Дълго съм до тях и знам първите им три хода - остра реакция, намиране на някой, който ще обясни колко съм лош аз и започване на компроматна война, каза Найденов. Чувам се с Борисов и не знам самият той дали е наясно и дали не е бил подслушван, продължи той. Целта е да се направят поведенческите профили, така че ако един министър бъде отстранен, после трябва да го контролират, за да се знае какво ще направи, каза Найденов. Потвърждавам зловещия сценарий, но вие нали не падате от Марс, обърна се той към водещите.

Срещал съм се с Алексей Петров, но не по повод това да го питам как да се справя с Цветанов, каза Найденов. Коментирали сме доста неща, нямах мотиви като министър да откажа такава среща, обясни той. Според него това, което пишело в сигнала на Станишев, до голяма степен било вярно. Прокуратурата ми дава основание да вярвам, че те ще стигнат докрай.

Възможно е самият Борисов да е бил обект на подобни мероприятия. Борисов направи много силна постъпка, когато хората излязоха на улицата и слезе от сцената. Аз също постъпих така. Искам да видя сега какво ще се случи, дали на инат, ще влачиш държавата надолу. натам се влачи и партията, обясни по своему той. Сценарият беше направен така, че да изглежда, че са го направили БСП, това е моят прочит, обясни Найденов.

Емил Димитров ми е приятел, аз от приятелите си не се отказвам никога, той е сериозен човек. От няколко дни и моето семейство не е в България, не искам то да става свидетел как оперативни работници обикалят с моя снимка, което е опит за сплашване. Ако ще правят обиск, не искам децата и съпругата ми да стават свидетели.

Правя откровено изявление; не ме е пращал Борисов, за да бъде отстранен Цветанов, каза накрая Найденов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5677 |23.04.2013 Само за месец морето изхвърли 7 мъртви делфина в Бургас . 62| 5919 |22.04.2013 Мирослав Найденов отиде сам в Прокуратурата и предаде тайнствен запис . 4| 5455 |20.04.2013 Ангел Найденов: Професионалното и политическото ръководство в МВР са в сговор . 18| 6965 |12.04.2013 Роман Василев хвърли оставка, Цацаров не я приема

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads