Реклама / Ads
51| 9533 |14.10.2014 НОВИНИ

Д-р Найденов пред Фрог: Манолова е с такихардия, мъжът й и Местан с хипертония

.
Д-р Тотко Найденов
Здрави ли са нашите политици и новоизбраните депутати? С този въпрос се обърнахме към нашия коментатор по социална медицина д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. "Български лекар", автор на десетки книги, най-нашумялата, от които е "Болестите и сексът на държавниците".
 

Плевнелиев ми изглежда съвършено здрав - слаб, елегантен. Само дето е лицемерен. Още преди началото на мандата си шумно беше обещал, че вратите на Президентството са "широко отворени за всички граждани", но въпреки двукратните ми настоявания (за да говорим за демографската и здравна политика) не ме е приел; явно - няма и да ме приеме. Много ми е странна демагогията на този човек, чийто баща е работил в Окръжния комитет на БКП в Благоевград, самият той е бил комсомолски активист, а сега е по-яростен натовец и русофоб дори и от най-крайните западни ястреби. Така и не ми отговори на настойчивия въпрос: коя, според него е "националната кауза, без която нямаме бъдеще", както беше заявил на връх Шипка. Заведох писмото с този въпрос в Президентството, пуснах го и по вашия сайт, дадох и пресконференция по темата: пълно мълчание. Ето, че стигаме до първия от 7-те смъртни гряха (гордост, завист, гняв, леност, алчност, лакомия, похот), който е обособил папа Григорий Велики през 590 г. Нашият президент не го отбягва.

Бойко Борисов е спортист, но доста напълня, което е опасно за здравето. Както всички знаем, след сдаването на властта през февруари м. г. получи хипертонична криза. Ако не отслабне и не си взема редовно антихипертензивните таблетки, ще закъса; не му го пожелавам.

 

Михаил Миков също като Станишев, доста напълня и има себорея (мазна кожа), нека си провери функционирането на черния дроб; струва ми се, че има стеатоза (омазняване). Дали пие, както някои твърдят, не знам, но ако е така, нека да намали чашките. Полезната дневна доза "твърдо" е 40 гр за жените и 80 гр за мъжете, а на червеното вино (прекрасен антиоксидант и противосклеротично средство) е чаша, не повече.

 

Мая Манолова нека провери функцията на щитовидната си жлеза - много е припряна, вероятно има тахикардия (ускорено сърцебиене); макар че е слабичка, е подложена на риск и от образуване на жлъчни камъни... Мъжът й Ангел Найденов доста затлъстя в последните години, вероятно е хипертоник. Той ми падна в очите, когато, като министър, се озъби на Русия (а неговата партия винаги е била русофилска). Този човек - винаги намръщен, недружелюбен, суров, е една от причините за спада сред техните избиратели.  


За Местан съм чул, че бил хипертоник. Той доста, много бързо, видимо се състари. По начало ДПС е противоконституционна, антибългарска етническа партия, но лицемерието на този човек му е вродено: не иска влизане във властта на националистическите партии, защото не били проевропейски. Че има ли по-националистическа партия от ДПС, която внася само напрежение и омраза в обществото ни, макар да лъже най-нагло, че е главната опора на етническия мир? Подобно твърдение е обида за толкова толерантния и добър български народ!!! Този политик ходи на крака и при Ердоган. Представяте ли си какъв вой би се надигнал у нас, ако някой отиде на крака при Путин? ДПС трябва час по-скоро да бъде забранено. Навремето Конституционният съд гласува със 7:7 за признаването му, т. е. поравно, което съвсем не значи разрешение. Защо обаче Софийският (градски или окръжен, не помня точно) съд го регистрира, се чудя и до ден-днешен. Но у нас винаги е имало потурнаци и нагаждачи. Вземете за пример един Иванчо Хаджипенчович: подписва смъртната присъда на Левски, след Освобождението е член на Комисията за изграждане на паметника му... В ЕС също, както в нашата Конституция, е забранено създаване на етнически партии. ДПС обаче мина у нас. Кое ли ни е нормално, нали второто име на държавата ни е Абсурдистан? Местан допусна друга наглост: да обвинява РБ в купуване на гласове в Хасково. Че как така почти всички цигани са пуснали бюлетината на ДПС? Много добре знаем, че нашите мургави братя не отиват до урните, ако не им се плати. Крадецът вика: "Дръжте крадеца!".       

Бареков ми е много смешен. Уж щеше да напуска Европейския парламент, за да бъде български депутат; щеше и да блокира границата, за да не влизат автобусите с турските избиратели, да осигурява 1 млн. работни места, на всяко дете да даде таблет... Изглежда здрав, но много високите хора трябва да следят функцията на сърцето и съдовете си - артерии и вени.

 

Т. нар. "реформатори" не изглеждат по-добре от гледна точка на почтеността. Лукарски, който изглежда в отлично здраве,  откровено си призна, че са излъгали избирателите си, че не искат Борисов за премиер, а сега нямат нищо против. Подобно признание би трябвало незабавно да предизвика оставката му. Този човек не става за политик. Веднъж беше заявил, че комунистите убили Ал. Стамболийски, а всъщност македонците му отрязоха главата. Заден ход даде и уж много твърдият и хитър Радан Кънев. И той ми изглежда здрав, като Лукарски, но Кънев трябва да си проверява кръвното по-често. Що се отнася до Миглена Кунева, нейното място отдавна е в канавката на историята. Пощурях, когато я видух по теливизията да изнася слово пред оцелелите от концлагерите антикомунисти - тя, снахата на един от техните палачи, член на ЦК на БКП!?! То бива наглост, ама чак пък толкова! И нито един от тези изстрадали хора не я заплю, не я изгони!? Баща й, Трифон Кунев, беше актьор в ямболския театър и пациент на баща ми; идвал е у нас на обед. Така и не каза католичка ли е. И, още: много ме дразни нейното фамилиарничене с Борисов: как така ще го нарича само на малко име - "Бойко", да не й е братовчед или нещо друго?... Час по-скоро трябва да слиза от политическата сцена.  

Волен Сидеров, разбира се, е нормален, но вероятно има нисък праг на поносимост към алкохола. Някои хора, като сръбнат повече, стават агресивни, налитат на бой. Пример: Пеньо Пенев. Състоянието се нарича алкохолно опиянение ("лошо пиянство"). Ако наистина употребява алкохол и не знае, няма воля кога да спре, Сидеров просто трябва да го изключи напълно от менюто си.

Не виждам дълъг живот на този парламент. Правителство вероятно ще бъде съставено до 10-тина дни, с премиер Бойко Борисов, защото такова е указанието от Европейската народна партия. Но как ще получи кворум, след като ЕС е против т. нар. "националистически" партии?

Състоянието е просто тупик...

Не знам дали бъдещият нов председател на 43-то НС ще приеме предложението ми да раздаде на огромния за нашата малка страна брой депутати 10-те Божи заповеди, 7-те смъртни гряха и стихотворението "Аз съм българче" (да, да, дори и на българските турци, нали са наши граждани?)! Но - ще пробвам.

 

Аз съм зодия "Овен", а при нас заден ход няма...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5951 |14.10.2014 Дуранкев: ГЕРБ предлага „Титаник“ на другите политически сили . 1| 5505 |13.10.2014 Д-р Дянкова пред Фрог: Отровните гъби поразяват черния дроб . 1| 4637 |12.10.2014 ЧЕЗ премахват предизборни плакати от трафопостовете . 2| 5300 |11.10.2014 Разпитват свидетели на предишни инциденти в "Миджур"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads