Реклама / Ads
33| 4446 |15.04.2011

НАП подхваща собственика на „Кремиковци”

.
Фирмата купувач на металургичния комбинат „Кремиковци” ще бъде подложена на пълна данъчна проверка, която започва от днес, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Инспекцията, възложена от изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, ще изследва произхода на средствата за закупуването на предприятието, транзакциите на дружеството с други фирми и физически лица от момента на създаването си и всички данъчни последици, които са възникнали от движението на паричните потоци преди и след сделката за „Кремиковци”.

Комбинатът беше купен за 316 млн. лв. от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга.

Първа инвестиционна банка официално призна, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

„Възложих проверката, защото тук става дума за много големи парични потоци към едно дружество, което няма никаква търговска или данъчна история. Интересът на държавата е да проучи напълно произхода на парите, за да сме сигурни, че всички данъци и осигуровки са внесени”, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Проверката на данъчните ще бъде основно насочена към данъка върху добавената стойност, но ще обхване още корпоративните данъци и дължимите осигурителни вноски.

Според Закона за ДДС всяко лице, чийто оборот за последните 12 последователни месеца надхвърля 50 000 лв., е задължено да се регистрира за целите на данъка върху добавената стойност.Дружеството купувач на металургичния комбинат няма ДДС регистрация към момента, въпреки че очевидно е привлякло инвестиции в значителни размери.Ревизорите ще проверят още числеността на персонала на фирмата, възнагражденията и осигурителните вноски, които компанията начислява и внася в бюджета.

Очаква се проверката да приключи в рамките на няколко седмици, тъй като дружеството е регистрирано скоро и броят на сделките му е малък.Ако бъдат засечени нередности, инспекцията може да се разпростре и срещу други физически или юридически лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кабинетът подхваща закона за НСО и НРС 8| 5199 |18.03.2011 . НАП отново подхваща футболистите 3| 3806 |15.03.2011 . Прокуратурата подхваща ЕРП-тата 25| 5229 |11.03.2011 . КЗК подхваща пазара на горивата 9| 4116 |10.03.2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ