Реклама / Ads
2| 6587 |21.05.2010 НОВИНИ

Наркомани въздават собствено правосъдие?

.
хероинова зависимост Източник: www.ohboli.bg
В наркокомуната в Герман бият с пръчки и ритат в главата, оплакаха се потърпевши. От комуната отричат.
 

Двама младежи, доскоро лекувани в наркокомуната в Герман, бяха пребити в столицата. В комуната побоищата били всекидневие, според един от пострадалите. Момчетата в Герман отрекоха твърденията, докато Венелин Георгиев показваше раните от последния побой. На 23 години той борел хероина в комуната в Герман, откъдето избягал с още две момчета. Денонощие след това Венелин и Даниел били нападнати пред зала Фестивална в София. Изскочили 7-8 човека от комуната и с пръчки и палки ги били и ритали в главите. Това не се случвало за първи път, в комуната било практика и закон, описа той ситуацията по телевизия Pro.bg.

От Герман не можеш да си тръгнеш по-рано от срока на лечение, който бил година и три месеца. Фондацията получавала пари по програми за всеки излекуван, но само ако той изкара пълния курс. Венелин твърди, че по-старите в комуната редовно биели новобранците, за да ги вкарат в релсите. Докато не се строшат 20 пръчки, не спират, а ако някой сгафел, му връзвали тежести на врата.

В Герман отричат обвиненията в насилие и твърдят, че Венелин и Даниел крали желязо от околните вили, получили пари и избягали. Побоят им го нанесли други хора.

Според Владимир Качаклиев от фондация „Право на избор" Венелин още се намирал в състояние, когато други неща били по-силни от него. Той обясни, че от фондацията само помагали за храна, а що се отнася до организацията, тя била между самите момчета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4444 |07.01.2009 Президент си оряза заплатата собственоръчно . 5| 4662 |13.08.2008 Обвиняват Д. Лазаров, че използвал федерацията като собственост . 4| 5527 |08.05.2008 Цонев уволни директор на "Държавна собственост" в MO и 6 съветници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads