Реклама / Ads
2| 4412 |13.09.2010 НОВИНИ

Наш и грък обират чейнджбюро с автомат, хващат ги

.
Полицаи задържаха двама души за въоръжен грабеж в чейнджбюро "Аризона" в Петрич.
 

„Около 13.30 - 14.00 часа в чейнджбюро „Аризона", което е в централната част на Петрич, при приключване на работата в края на работния ден, са влезли две лица с каски, а под каските са били с маски, пише 24 часа. Те са влезли с платнена чанта като от нея впоследствие изваждат един автомат и един пистолет, изкарват тримата служители извън бюрото, за да могат да започнат да събират всички пари, които са в наличност. Тогава собственикът започва да вика за помощ, прави се опит да се стреля с автомата - първи, втори изстрел, след което автоматът засича. Тогава единият - 28-годишният Константин Петров - излиза със събраните пари и започва да бяга в една леко гориста местност", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред агенция "Фокус".

Според него в това време един полицейски служител е организирал патрули, които се отзовават на мястото веднага, защото заради гръцките туристи има засилено полицейско присъствие. „Същевременно пеша патрулът започва да преследва човека с торбата. При задържането му е установен и пистолет със заличени номера и торбата с наличните пари, които са взети от чейнджбюрото", добави Цветанов. По време на преследването на Петров полицаите са произвели предупредителни патрони във въздуха, но не е упражнено насилие и липсват пострадали. Вторият задържан е 42-годишният грък Дмитрий Андонис Пидурас. Той опитал да избяга и се качил на мотор, но не успял да го запали.

Собственикът на чейнджбюрото е ударил с "Мерцедес" мотора и моториста, който в момента е с хематом на главата. За този период от време полицейските екипи пристигат на мястото и задържат втория мъж, който бил въоръжен с автомат „Калашников", съобщи министър Цветанов. Полицейската акция протекла без инциденти и жертви. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5213 |09.06.2010 Докато гледате Слави, вижте да не ви обират . 3| 4418 |26.11.2009 Въоражени свиха 20 000 лв. от чейнджбюро . 3| 6209 |01.08.2007 Наш миротворец в Ашраф чупи телевизор с автомат, връщат го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads