Реклама / Ads
16| 4991 |05.09.2012 НОВИНИ

Нашенци печатали документи за албанци в Чехия

.
Цв. Цветанов
При операцията са задържани четирима български граждани, участвали в производството на фалшивите документи.
 

Международна мрежа за производство и разпространение на неистински документи за самоличност бе разбита на територията на Чехия, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Министър Цветанов осведоми, че за седем дни на територията на Чешката република, в градовете Прага и Бърно, последователно били разбити четири производствени бази за изработване на неистинските документи за самоличност. 
 

Три месеца българските антимафиоти и чешките им колеги обменяли оперативни данни и информация за участниците в престъпната схема. За седем дни на територията на Чешката република, в градовете Прага и Бърно, последователно били разбити четири производствени бази за изработване на неистинските документи за самоличност.

В тези центрове престъпната група произвеждала и преправяла чешки паспорти, карти за самоличност и шофьорски книжки, подправени словашки, български, холандски, финландски и датски документи, както и такива от бившите съветски републики.
 

Документите били предназначени основно за осигуряване на свободното придвижване в рамките на ЕС на албански граждани. При проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че групата е ръководена от албанец, женен за румънка, който живеел в Букурещ. Оказало се, че в международната мрежа наред с албански, египетски, чешки и украински граждани, като изпълнители, участвали и четирима българи.

 

Пръв от българите на 15-и август бил задържан 38-годишният М.М. от гр. Бургас. Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан в Чехия и Германия с ефективни присъди за фалшификации. Седем дни по-късно антимафиотите заловили и бургазлиите Д.Я.  на 60 г.- криминално проявен, регистриран за кражби, измами и фалшификации, А.Х. на 23 г., неизвестен на МВР и 44-годишният Г.Г., с криминални регистрации за кражби и измами. Работата по случая продължава с информационен обмен между службите за борба с организираната престъпност на България и Чехия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5737 |01.09.2012 Заловиха български фалшификатори на документи в Чехия . 45| 6062 |27.08.2012 Цветанов: По документи "Св. Николай" се е движел празен . 10| 5380 |14.07.2012 Петима нашенци арестувани в Испания за склоняване към проституция . 25| 8231 |31.05.2012 И Б. Велчев потвърди: Някой е дал на Брендо секретни документи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads