Реклама / Ads
18| 2815 |07.05.2023 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ

.
Източник: Личен архив
Бойко Борисов като че ли се самоблъфира, изигра много празни ходове. Макар че държи три карти в ръка, никой не е коз. Пред него има три опции - да повтори случилото се в 48-ия парламент, когато ГЕРБ бяха първа сила и не успяха да съставят кабинет. Първата опция е да отидем на избори.
 

Втората е да се съберат партиите на Прехода. Чух, че това е план Б на Борисов. Третият вариант е най-работещ - да подкрепи втория мандат. Това коментира в студиото на "Събуди се" по NOVA Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

 

„Не мога да разбера защо от ГЕРБ се държат като победени. Те се държат като втора сила. Те имат отговорността и са на ход. Бездействието на ГЕРБ ни кара да бъдем открити и прозрачни към избирателите си. Ние предложихме и състав на кабинет. С конкретни личности, които могат да изпълнят заявената управленска програма. Искам да видя малко лидерство от ГЕРБ”, коментира народният представител и допълни, че „мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ”.

 

Ананиев уточни, че предложената управленска програма е била за 18 месеца.

 

„След това видяхме пресконференция на ГЕРБ, на която се оказа, че Excel-а ги затруднява. Това е проста програма, всеки млад човек може да се справи с нея. За нас е важно да има редовен кабинет, който да реши кризите в България. Един от жокерите на Борисов се самовзриви в ръкава му. Господин Гешев няма как в момента да бъде използван след това, което се случи с него”, допълни Ананиев.

 

От ПП-ДБ са категорични, че няма да променят имената в проектокабинета си. В тази връзка Ананиев припомни, че кабинет на ГЕРБ или с тяхно участие няма да подкрепят.

Дали сме решение и възможност, сега чакаме първата сила да предприеме ход. Не трябва Борисов да се страхува. Като че ли в него има някакъв страх. От кого се страхува?, попита той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3410 |03.05.2023 Настимир Ананиев: Днешната пресконференция на ГЕРБ беше нелепа . 0| 3276 |25.02.2023 Настимир Ананиев: Вместо да пълним чекмеджета, ние ги даваме на хората и бизнеса . 3| 3586 |23.02.2023 Настимир Ананиев определи скандала с Дунчев като дребнотемие . 3| 10981 |15.01.2023 Калина Константинова: Тома Биков и Даниел Митов са толкова свързани с Nexo, колкото и Настимир Ананиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads