Реклама / Ads
5| 2810 |08.02.2024 НОВИНИ

Настимир Ананиев: МВнР трябва да си дойде в ПП-ДБ след ротацията

.
Настимир Ананиев, депутат от ПП-ДБ Източник: Стопкадър: БНТ
"Няма договорки с ГЕРБ. Външно министерство трябва да си дойде в "Продължаваме промяната - Демократична България" след ротацията. Акад. Денков трябва да оглави този ресор." Това заяви Настимир Ананиев, депутат от ПП-ДБ в ефира на БНТ.
 

"Николай Денков обикаля много международни форуми и представлява България и би било редно да се случи. Няма нито една европейска държава, в която се съчетават постовете на премиер и външен министър. Това са много тежки постове. Няма как един човек да ги съчетава. Трябва да се фокусираме върху нещата, които са важни", смята Ананиев. 

 

Според него първоначалният замисъл е бил след ротацията акад. Денков да бъде министър на образованието. "Когато се изготвяше програмата не се говореше за поста външен министър. Той трябва да отиде при ПП-ДБ. Това е огледалната пълна ротация, когато Мария Габриел поеме поста на премиер, външният министър трябва да бъде от ПП-ДБ. Няма нужда от трето лице, което да заеме поста", каза още народният представител.





По думите му е налице напрежение, но може би е на друго място. И уточни, че е свързано с разследването около убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

 

"Има клуб, в който са ходили магистрати - не знаем какво са вършили в него, не знаем кой ги е записвал, не знаем ходили ли са политици. Ако се окаже, че има магистрати, които са зависими от някого - може ли сред тях да има хора от Инспектората във ВСС, които правят кадруването в цялата система. Иван Гешев ходил ли е в този клуб? Има много въпроси, които трябва да зададем, за да може обществеността да получи информация", допълни депутатът.

 

По думите му има "тъмна страна, която е влияела на различни процеси". В този списък са включени магистрати, съдии, може би политици. Те трябва да бъдат изслушани във временната комисия, която създадохме", посочи Ананиев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5674 |08.02.2024 Лена Бориславова: Това поведение на ГЕРБ с многострадалните заклинания е с цел да ни изпратят на нови избори . 14| 2832 |08.02.2024 Лорер увери: Ротацията ще се случи въпреки всички драми, няма място за притеснение . 7| 3281 |08.02.2024 82-годишна жена от Добрич даде 60 хил. лв. на ало измамници . 1| 3316 |08.02.2024 Двама полицаи са ранени след гонка с кола с българска регистрация в Одрин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads