Реклама / Ads
22| 5628 |12.03.2013 НОВИНИ

Настоящи депутати: Марин Райков е добра кандидатура

.
Марин Райков
Ако това е служебният премиер, той трябва да получи кредит на доверие; равноотдалечен е от всички политически сили и е безспорна евроатлантическа фигура.
 

Марин Райков е една добра кандидатура - той е професионалист, качествен човек и трябва да получи кредит на доверие, каза по БТВ Мартин Димитров от Синята коалиция. Въпросът е как служебният кабинет ще заработи в екип.

Заради тежката ситуация една дипломатична кандидатура сигурно е най-подходяща, съгласи се Доброслав Димитров от ГЕРБ.

Очевидно идеята на президента е служебният премиер да е равноотдалечен от всички политически сили, каза Хасан Адемов от ДПС и се съгласи, че Райков е безспорна евроатлантическа фигура. Адемов предположи, че заетостта и доходите ще бъдат на преден план.

Предвид ситуацията, в която се намирахме, взимахме възможно най-добрите решения във финансов план, каза Доброслав Димитров, връщайки се назад. В цяла Източна Европа има един начин за растеж на доходите - малкия и среден бизнес. Голямата грешка на ГЕРБ е, че тръгнаха срещу него. Може ли на едно малко магазинче да причиняваш неща като касови апарати и непрекъснати проверки. Малкият и среден бизнес трябва да бъде толериран, каза Мартин Димитров. Това няма нищо общо с данъчната дисциплина, контрира Доброслав Димитров.

Финансовата дисциплина е нещо добро, но ако не води до високи доходи, остава като брошка на правителството пред европейските институции, заяви Адемов.

Според Д. Михайлевски от БСП сега сме три пъти по-нестабилни във фискално отношение. ГЕРБ нямат никаква ясна представа как да създадат растеж; десетки и стотици хиляди предприемачи спряха да правят бизнес в България; но сега служебният премиер трябва да гарантира и честни избори.

Д. Димитров определи тези икономически твърдения като небивалици. Най-важното нещо е текущият баланс, контрира той и увери, че ГЕРБ оставя държавата много стабилна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 9744 |12.03.2013 Марин Райков става премиер . 13| 5808 |03.03.2013 Марина льо Пен: Българското влизане в Шенген е вредно за Франция . 5| 7433 |01.03.2013 EVN: Сметката на храм "Света Марина" е точна . 3| 5831 |22.02.2013 Служебният кабинет - от настоящи зам.-министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads