Реклама / Ads
7| 4604 |23.11.2011 НОВИНИ

Ив. Нейков: Бият Тотьо незаслужено като боксова круша

.
Иван Нейков
Ситуацията била "бий самара, да се сеща магарето" и визирала финансовото министерство. Л. Богданов: Няма мърдане при вдигането на пенсионната възраст. Г. Марков: Противоконституционно е!
 

В случая бият социалния министър Т. Младенов незаслужено, той е като боксова круша винаги, но по време на криза към него има много очаквания, коментира по БНТ Иван Нейков. Не било коректно да се коментира, че Младенов не бил обяснил на социалните партньори нещо, което било объркано от друго министерство. Но, бий самара, да се сеща магарето, напомни Нейков.

Покрай упреците трябва да откроим и приноса, поиска той и добави, че синдикатите са вкарани в ъгъла. Но каквото и да направят те, пак ще ги ругаем; те наистина трябва да избират между няколко злини и е логичен изборът, който те направиха - да поискат Б. Борисов да оглави Тристранката. Ако постигнат споразумение, те биха се върнали в диалога.

Винаги трябва да има бушони - премиерът не трябва да ходи да копае, а други преди него, уточни Нейков. Според него пенсионната възраст трябва да се вдигне, но въпросът е как. Ако искаме да стабилизираме системата, ако искаме наистина да постигнем по-високи пенсии, това минава през увеличаване на пенсионната възраст, добави той и каза, че най-опасното в пенсионната система е разколебаването.

Естественото място на такъв тип организации като синдикатите е да се занимават със защита на работниците, но не и да се включват във всяка дискусия в държавата, каза макроикономистът Л. Богданов. За вдигането на пенсионната възраст той коментира, че това не е нова реформа, а малка стъпка в посоката, в която трябваше да се върви от години. Сега, когато сме в криза, няма мърдане.

Темата коментира по телефона и бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него вдигането на възрастта е противоконституционно. Правото на пенсия не е някакво подаяние, то е конституционно право, което фигурира в основните права на българските граждани. Това право по чл. 57 е неотменимо, цитира той. 

 

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4629 |10.10.2011 ОССЕ осъди ксенофобията и расизма . 87| 17234 |01.10.2011 Премиерът Бойко Борисов: Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех . 2| 5745 |26.09.2011 Бият шута на Мъри Стоилов . 5| 5199 |07.07.2011 Пощите бият отбой, отменят протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads