Реклама / Ads
34| 7007 |26.03.2013 НОВИНИ

Н. Нейнски регистрира партия "Синьо единство", но с друг лидер

.
Н. Нейнски
Надежда Нейнски регистрира партия "Синьо единство". Решението на Софийски градски съд вече е факт и новата формация ще може да направи коалиция с ДСБ за участие в изборите.
 
Това пише "24 часа". Лидер на "Синьо единство" обаче не е Нейнски, а Христо Панчугов - бивш зам. главен секретар на СДС и ексшеф на сините младежи. Той бе и председател на сдружението "Национален съюз "Единство", създадено в края на 2012 г. от бивши сини депутати.

 

ДСБ и "Единство" може да имат трети коалиционен партньор за изборите, заяви пък Иван Костов вчера. Било обсъждано сформирането на коалиция с Български демократически форум на Жаклин Толева, разкриха запознати.

ЦИК да каже дали Емил Кабаиванов може да представлява Синята коалиция като лидер на СДС. Това нареди вчера Върховният административен съд по жалба на Кабаиванов срещу отказа на ЦИК да разгледа искането му да е представляващ Синята коалиция.

Трябва да се даде възможност за представителство на всяка от партиите в коалицията, постановиха трима магистрати, чието решение е окончателно. От материалите по делото става ясно, че Мартин Димитров не е член на никоя от партиите в коалицията и чисто формално той я представлява, мотивират се те.
 

Преди година Димитров подаде оставка като лидер на СДС и на негово място бе избран кметът на Карлово Кабаиванов. По-късно Димитров и част от депутатите от СДС, избрани с листата на Синята коалиция, бяха изключени от партията. Заради рокадата на 18 март бе поискана промяна в представителството на Синята коалиция, регистрирана с решение на ЦИК от 30 май 2009 г. Настояваше се тя вече да се представлява от Кабаиванов и Иван Костов. ЦИК обаче отказа да разгледа искането - незаконно според съда.
 

"Решението на ВАС показва, че ние сме били прави. То задължава ЦИК да се произнесе по същество по нашата жалба", коментира Кабаиванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5678 |23.03.2013 ГЕРБ наказва ексдепутатите, регистрирали се като безработни . 31| 5919 |13.03.2013 Н. Нейнски: Новият премиер е убеден демократ . 23| 5006 |08.03.2013 За нова партия място има, твърди социолог . 70| 7532 |22.02.2013 "Васил Левски"-партията на протестиращите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads