Реклама / Ads
4| 2858 |12.04.2024 НОВИНИ

Нели Куцкова: Няма положителни герои, може би само кученцето

.
Нели Куцкова: Източник: Bg on Air
"Много странни отношения между главния секретар на МВР и и.ф. главен прокурор. Такива едни махленски срещи и договорки - кой на кого се е молил, кой на кого е искал. Има си правила, по които, ако някой се страхува, че ще бъде обвинен за престъпление, може да действа", каза бившият председател на Съюза на съдиите Нели Куцкова.
 

По думите ѝ от всичко, което е изтекло до момента в медиите, няма положителен герой.

 

"Може би единственият симпатичен е кученцето. Това са неща, от които може и да излезе престъпление, но това сочи за липса на хигиена на контактите, каквато хигиена са длъжни да спазват всички хора с власт. Колкото по-голяма ти е властта, толкова повече трябва да внимаваш с кого контактуваш. Очевидно тук хигиената е под нулата", допълни Куцкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

"Ако теоретично погледнем, че Димитрови са се занимавали с контрабанда - това трябва да се докаже. Ако се твърди, че Петя Банкова е била техен съучастник, това също трябва да се окаже. Твърдението, че са поддържали контакти с подозрителни хора не е доказателство. Надявам се, че след като има такива обвинения, да се стигне до доказването им", коментира още тя.

 

Бившият председател на Съюза на съдиите поясни, че четенето на СРС-та публично е нарушаване на закона за СРС-тата, освен ако наблюдаващият прокурор не е разрешил.

 

"Кой разреши публично оповестяване на доказателства, събрани в евентуално досъдебно производство? И ако се стигне до съдебен процес - тези доказателства са изначално компрометирани. И ако тези, които са говори първо едно, след това се откажат от показанията, оказва се нещо друго - пак данъкоплатците ще плащат обезщетение. Всички хора са отвратени от всичко, което се случва, как да ги стимулираш да гласуваш?", попита Нели Куцкова.

Тя е категорична, че паралелно правосъдие не може да има.

 

Попитана дали има доверие на служебния правосъден министър, тя отговори: "Не я познавам, но не ми вдъхва доверие, признавам си. Не ми се вижда човек, който ще се опита да прокара някакви реформи".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2414 |12.04.2024 Задържаха шофьор с над 2 промила в кръвта, возил детето си . 21| 2853 |12.04.2024 И той кандидат за депутат: Волгин с реч на организиран от "Възраждане" форум в София . 1| 2460 |12.04.2024 Стилияна Николова води в многобоя след първия ден на Световната купа по художествена гимнастика в София . 2| 10449 |12.04.2024 Робърт де Ниро строи хотели у нас, единият от тях ще е в сграда-паметник на културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads