Реклама / Ads
42| 6636 |11.11.2013 НОВИНИ

НФСБ пита: Откъде Волен има 700 хил.щ.д. за 5 офшорки на Сейшелите

.
ДАНС и главният прокурор Сотир Цацаров услужливо дремят и не вадят на бял свят петте действащи офшорки на Сейшелските острови, регистрирани от Волен Сидеров през 2009 г. За вписването на всяка от тях са нужни по 100 хил.щ.д., а за обслужването им всяка година са нужни по 5 хил.щ.д., което означава, че дотук лидерът на Атака би трябвало да разполага с около 700-750 хил.щ.д.
 

„Въпросът е откъде този човек с депутатска заплата има такива суми, за да издържа офшорни дружества, ние сме проверили и сме установили, че те са действащи, за това Софийската градска прокуратура знае, също така и главният прокурор, информирали сме ДАНС, но докато цялата медийна армия на управляващите се занимава с Христо Бисеров никой не повдига въпроса дали не пере пари Сидеров“, казаха бившите депутати Валентин Николов и Стоян Иванов в предаването „Паралакс“ по СКАТ тв.

Всички факти за офшорките на Сидеров прашасват в папки при компетентните органи, разпитани е един от формалните собственици, който е разказал пред прокурор как Сидеров го накарал да поеме три от фирмите, другият е мъртвец от 2010 г.

Ето фактите, за които МВР, ДАНС и Главният прокурор мълчат, а най-малкото би трябвало да питат Сидеров откъде е взел неколкостотин хиляди щ.д., той като такава сума не може да бъде оправдана чрез пъртийната субсидия: Вуйчото на Капка Сидерова – Камен Петров и мъртвец са собственици на офшорките, заробили част от бившите депутати на Атака от 41-то НС, както такива, които са останали извън парламента.

Малко преди парламентарните избори през 2009 г. кандидатите за депутати от АТАКА са подписвали договори за поръчителство по кредити в размер на 150 000 евро за пет компании, регистрирани на Сейшелските острови, маскирани като договори за лоялност към партията. Имената на офшорките са "Сангрия", "Галатея Трейд Груп" Лтд, "Фрийланд Холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутосорсинг Фасилити". Според сертификатите за актуално състояние петте офшорки са регистрирани на една и съща дата - 26 май 2009 г., или месец и половина преди изборите. Две седмици след това в централата на АТАКА са подписани и договорите за поръчителство. Офшорните фирми имат един и същ адрек - "Шам пенг тонг плаца" 103. Еднакъв е и капиталът им - по 100 хил. долара.  В сертификатите на "Фрийланд Холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутосорсинг Фасилити" като собственик на 100% от акциите е посочен българинът Камен Тодоров Петров. Проверката в няколко различни бази данни показа, че в София има един-единствен пълнолетен мъж със същите три имена. Той е на 66 години и до развода на Капка с Волен Сидеров работи като портиер на вестник "Атака". Човекът признал, че не е дал и пукнат лев за тези регистрации и няма представа откъде Сидеров е взел парите.

Друг българин е собственик на другите две офшорки - "Сангрия", "Галатея Трейд Груп" Лтд. В сертификата за актуално състояние като такъв е записан Христо Косев Христов, роден през 1934 г., който вече не е между живите. Христов е починал през 2010 г.  и е бил изявен активист на АТАКА.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5876 |12.08.2013 НФСБ и ГОРД се сляха . 74| 9917 |09.08.2013 НФСБ и ГОРД се сливат, Трактора пак си има партия . 56| 4943 |19.06.2013 Шествието на НФСБ тръгна към НС . 73| 5303 |03.06.2013 Волен за РЗС и НФСБ: Лъжци и измамници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads