Реклама / Ads
21| 5764 |06.09.2012 НОВИНИ

Никой не иска ЦСКА? Бойко Борисов отказа да се меси

.
Единият собственик на ЦСКА Димитър Борисов обяви, че до края на следващия месец всички дългове на клуба ще бъдат изчистени и той ще се продава за 14 млн. лева.
 

"Ще изчистим всички задължения на клуба и искаме да се откажем от него, като ще го продаваме за 14 млн. лева", обяви Димитър Борисов пред "Гонг".

Той бе категоричен, че няма да се правят никакви промени в спортно-техническия щаб на отбора, а Стойчо Младенов ще остане старши треньор на тима.

"Искаме да се отдръпнем от управлението на клуба. Започваме да изчистваме ЦСКА от задълженията му и ще му сложим цена, на която ще се продава без дългове.

Ако покрием тези 7-8 млн. лева дългове, цената на клуба ще бъде 14 млн. лева за 100% от акциите. Тази сума може да се плати и на разсрочено плащане, не държим някой да ги извади веднага.

Аз казах и на "ЦСКА Възраждане", че могат да платят парите до 2016-а, 2017-а, 2018-а, 2019-а година... Когато преценят, че могат да ги съберат", заяви Борисов.

Босът на "армейците" разкри, че за момента никой друг не се интересува от закупуването на отбора. "С "ЦСКА Възраждане" проведохме разговори във вторник и имахме уговорка да ни се обадят в сряда.

Тогава обаче разбрахме мнението им от БТА. Те не ни се обадиха предварително да ни кажат какво мислят, какво искат да направят", добави Борисов.

Собстеникът на ЦСКА сподели, че няколко пъти е говорил с премиера Бойко Борисов относно продажбата на клуба: "Той винаги е подкрепял решението ни да продадем клуба. Оттук нататък не мога да кажа какво ще се случи".

Премиерът Бойко Борисов заяви обаче, че държавата няма да се меси във финансовата политика и в опитите за продажба на ЦСКА, защото "армейците" са частен клуб.

Въпреки това премиерът изрази своето мнение от Пловдив по време на церемонията по откриването на спортно съоръжение: "Цифрите, за които искат да го продадат - между 15 и 16 милиона, не отговарят на това, което има ЦСКА. За да искат такава сума, трябва да имат построена база, школа и футболисти - а те нямат нищо".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6293 |05.09.2012 М. Найденов си призна: Иска ми се да съм министър на културата . 13| 6638 |30.08.2012 25 г никой не може да надскочи Стефка Костадинова . 22| 5186 |30.08.2012 Цветанов: Всички искат да има увеличение на заплатите . 43| 6682 |28.08.2012 Кунева иска изпит за кандидатите за нов ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads