Реклама / Ads
11| 7592 |13.08.2018 НОВИНИ

Никола Явахчов: Не съм гад, нямам „здрав гръб“ и „Майбах“, честен и почтен човек съм

.
Кампанията, организирана срещу мен и фирма ”Глобул Вижън 2018” ЕООД ми показа няколко неща: На първо място е , че да си млад човек без протекции от управляващи партии и институции , означава да си обречен на провал. Нямам връзки с хора от властта, нито подкрепа от бизнес кръгове. Разчитах че спазвайки правилата и законите на държавата, нещата могат да се случват.
 

Уви грешал съм. Само предприемчивост, способност и ентусиазъм не стигат.

Това написа във Фейсбук Никола Явахчов. Срещу него се надигна жестока медийна кампания за това, че фирмата му е била поканена да достави регистрирани тестове за установяване на чума при животните. Ето какво още пише младият мъж:

 

След извършената проверка се доказа, че документацията на фирмата ми е изрядна и всяка стъпка по оформяне на договора с френската фирма за производство на диагностикуми за заболявания по животните е съвършено законна. Въпреки това всичките ми шансове за успех в това начинание се оказаха нулеви.

 

В многото медийни коментари и публикации по темата като основен порок се изтъкна младостта ми (28 години) , местоработата ми ( ЦГМ - общинско предприятие - 600 лева заплата ) и фактът че фирмата е прохождаща.

 

Нима 28 години са тийнейджърска възраст на която липсват опит и знания? На тези години много хора са успешни и вървят по градивен път. В България това явно е невъзможно да се случи без "здрав гръб". Служител съм в общинска фирма и едновременно с това се опитвам да развия законен бизнес. Какво позорно и недостойно видяха в това? Или трудещите се честно хора са втора ръка и не бива да им се позволява да проявяват никаква инициатива?

 

 Всеки бизнес започва отнякъде, а това че фирмата ми е новорегистрирана се използва като основен аргумент в атаките срещу мен. А какво значение има това след като никой друг не е упълномощен и няма официално разрешение от водещия френски производител с 50 годишен опит в производството на диагностикуми? Каква е вината ми, че успях да се договоря да представлявам и продавам френската продукция в България? Нека споделя, че мои близки ме свързаха и направиха първия ми контакт преди време с “IDvet Genetics”. Приех го като възможност и предизвикателство и реших да опитам. Подписването на договора с френската страна се предхожда от сериозна писмена комуникация, която не е тайна за никого.

 

Може би ако бях добре облечен бизнесмен на 50 години, карах Майбах, обядвах с депутати, живеех в тузарско имение и често отскачах до Малдивите, което постоянно да бях отразявал на стената си във фейсбук щях да съм по-достоен? Това ли са критериите Ви? Това са да, но критериите на Вашето общество и ценностна система , а не моите!!!

 

Да, не притежавам нищо от изброеното, живея с майка си и сестра си в панелка в Сухата Река. Обикновен човек съм, без опит и поведение пред камера, но с образование и езици, без Майбах в гаража, но с достойнство и морал!

 

На едните управляващи бих казал следното : Аз не съм гад, а честен и почтен човек! Никога през живота си не съм извършил нищо незаконно, не мисля и да го правя.

На другите политици които също са тръгнали от моя блок в Сухата Река и на 30 годишна възраст представляваха България в качеството на депутати в европарламента пожелавам да не забравят откъде са тръгнали!

 

P.S

Единственият ми контакт с политически сили в живота бе през 2014 година като член на избирателна комисия 254618046 - район Овча Купел от квотата на БСП!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6374 |10.08.2018 Полк. Николай Марков: Казусът с Митьо Очите е симптоматика, а не диагноза . 6| 6585 |09.08.2018 Декларация на БСП-София за Николас Мадуро . 0| 3733 |30.07.2018 Операция на полицията и горското стопанство се провежда в Николаево . 4| 4840 |28.07.2018 Николай Николов: ”Зелената зона” за паркиране е ред за едни и проблеми за други

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads