Реклама / Ads
24| 9304 |03.03.2014 НОВИНИ

Николай Марков: Ще превърат НСО в една агенцийка

.
Оставката на ген. Коджейков и заместника му е предизвестена смърт. Това е предателство към служителите в тази служба. Има политическо решение НСО да бъде унищожена. Това обяви по bТВ бившият офицер Николай Марков.
 

Според него тайният план е тази служба да мине към МВР. Това означава от 1000 души сега да се съкратят на 300 в една агенцийка. Явно Коджейков е отказал за бъде ликвидатор и е подал оставка. Но проблемът е, че той не го прави публично, а премълчава тази истина, твърди Марков.

"Има много политически и експертни въпроси защо реформата по неясен начин вкарва НСО в системата на МВР, примерно, като агенция. Не е ясен резултатът от тази реформа. Това се прави по идея на двама – трима души, без обсъждане и дебат в обществото и между експерти. Всичко това ще стане факт след седмица. Политическата цел е Бойко Борисов от охраняемо лице да се превърне в охраняемо лице под домашен арест. Този, който бъде назначен за шеф сега, без закон ще ползва цялата информация на службата. Втората политическа задача, по-голяма от Борисов е президентът да има нулева роля по отношение на тази служба. Хората, които правят тази реформа са много некомпетентни. Визирам вътрешния министър", конкретизира Марков.

Той недоумява защо сега искат да правят проверка за времето на Борисов, а няма да правят проверка по негови сигнали за времето на Георги Първанов. "Първанов ползваше тази служба, назначаваше футболистчета за гардове, за да ритат мач. Всичко е вярно, и ходенето на лов също. Имаше и ловджии", декларира бившият служител. Той настоява, ако ще се правят реформи, това да не е като на пазара „ Георги Кирков”, а след дебат.

"Проблемът е, че президентът не иска дебат. Той знае какво се случва, но ако не знае - е още по-лошо. Според мен мачът е свирен и излиза, че Плевнелиев става част от тази игра. Има задкулисие и президентът няма инструмент за реакция. Въпреки тези игри, хората издържат чрез данъците си тази институция и трябва да знаят какво се случва там", добави още офицерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6663 |28.02.2014 Н. Марков: Президентът е част от сделка за Коджейков . 26| 5895 |17.02.2014 Г. Марков: Само дружинните ръководители в ГЕРБ имат бъдеще . 4| 5104 |17.02.2014 Николай Цонев отново е невинен . 24| 5418 |17.02.2014 Независимият Марков: И други ще напуснат ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads