Реклама / Ads
10| 6131 |09.06.2020 НОВИНИ

Николай Михайлов: Коронавирусът е травматично събитие дори за тези, които го подценяват

.
проф. Николай Михайлов:
Коронавирусът - това събитие е травматично, даже то е травматично и за тези, които го подценяват. Публиката е раздвоена по въпроса за Ковид-19. Това каза психиатърът Николай Михайлов по БТВ.
 

Много е важно да се отбележи, че светът преживя няколко труса, единият финансов. Разстройството на глобалния ред, поради причина, че самият хегемон е в упадък. САЩ преживява драматично своите проблеми. Не е ясен и изхода. Ковид дойде на раним терен, на повишена тревожност. Този вирус попадна в зоната на несигурността.

Режимът на потребление не може да трае дълго, без да изживее събития, които ще поднесат неизбежното за размишление. Как трябва да се живее, какво означава един американски ред? Защото този ред, на който се наслаждаваха хората о златния милиард, изглежда все пак приключен. Имаше благоразумен цинизъм-възрастните да останат вкъщи. Швеция казва, че е били неизбежно да направи нещо по-строго.

 

Тревожността означава, че политическата власт, към която имам възражения, ръководи се от политическа аномалия, тези събития на злоупотреби през замеряне на основните действащи лица не са случайни.  Не можеше да не се стигне до тези мерки, които имахме. Във всички европейски страни бяха предприети солидарно едни и същи мерки. Който и да беше на мястото на Борисов, щеше да направи същото. Липсата на тревожност не е много добър атестат. Тревожността е свързана с интелекта. Тя е въображение за възможностите. Тази тревожност е овладима, ако човек има към интелекта и мъдростта за справяне. Липсата на тази тревожност не е вежливо и цивилизовано. Трябваше от фейсбук да бъдат така добри, които не само обявиха тази корона епидемия за фиктив, но и дискредитираха мерките като посегателство, което трябва дори да се инкриминира.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9555 |05.06.2020 Проф. Николай Радулов: Войната на Божков срещу Борисов е като изстрела на крайцера ”Аврора” . 5| 6853 |04.06.2020 Николай Марков: КЕВР е бронираната жилетка на Борисов . 18| 16327 |01.06.2020 Николай Радулов за списъка: Подготвят следващ арест на бизнесмен, който не е със съмнителна биография . 8| 5847 |31.05.2020 Проф. Витанов: Коронавирусът е като шаран в кепче. Трябва да го задържим, за да се омаломощи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads