Реклама / Ads
6| 4706 |27.04.2024 ПОЛИТИКА

Николай Слатински: С най-добрият футболист сред политиците 15 г. на власт, сме се изродили като общество

.
Проф. Николай Слатиснки
"Ако даден народ живее 15 години в някакви деструктивни, тревожни, грозни, разкъсващи социалната тъкан години, в него настъпват патологични деформации, които - нали са патологични - много трудно могат да се лекуват. 15 години с "държавник" номер 1 и реално на власт - най-добрият футболист сред политиците и най-добрият политик сред футболистите - и вече сме се почти изродили като общество".
 

Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

15 ГОДИНИ СТИГАТ


Някога дядо ми, стар-татко в село Стоб, чието име носим аз и моят внук, по-принцип мълчалив човек, жестоко пребиван от комунистическата власт и особено от "осмо-септемврийците" ("излезлите" в Балкана на 8 септември), казваше някоя и друга фраза, която на мен ми правеше тогава силно впечатление.


Например, той имаше следната житейска философия, която споменаваше пред нас, вероятно за да я възприемем с първия ми братовчед:


- На лошото отвърни с лошо, на доброто - с две добрини!







Стара-майка протестираше: Защо ни учи да отговаряме на лошото с лошо?


А той отговаряше без желание да спори - Как този, който ти е сторил лошо, ще разбере колко болка ти е причинил?


Много години след това, в моите лекции раказвам за една от великите формули, превърнали човека в Човек - "на лошото с лошо, на доброто - с добро".


За нея - повече друг път.


Значи стар-татко ни е учил всъщност на по-хуманна версия на тази велика формула!


Стар-татко също така казваше за лошия и невъзпитан човек - липсват му първите 15 години!


Като го поправях, че не първите 15, а първите 7, той не спореше, само вметваше, че какво е човек до 7 години? Малко дЕте!


Оказва се, че всъщност не само за хората (според стар-татко), но и за народите, обществата, социумите, важи правилото "15 години"!


Ако даден народ живее 15 години в някакви деструктивни, тревожни, грозни, разкъсващи социалната тъкан години, в него настъпват патологични деформации, които - нали са патологични - много трудно могат да се лекуват.


15 години след Първата световна война в депресия, мизерия, инфлация (по едно време хипер-хипер-хипер-инфлация), насаждане на омраза, расизъм, нацизъм - и ето ти го Хитлер на власт, а уж суперинтелигентният и мегакултурен германски народ става стадо от скотове, което сляпо върви след фюрера-чудовище!







15 години след идването на Путин на власт, при цинична, шовинистична, мизантропска, мракобесна пропаганда, внушаване на психологията на обсадената крепост и за Запада, който само иска да унищожи Русия, и руското общество изпада в делириум за Крим и се разболява тотално и безвъзвратно от геополитическа социопатия и ненавист към всичко различно, всичко друго, става готово да пълзи пред кремълското чудовище, да му се покорява, да го умолява на колене за абсолютно всичко, да убива, да плячкосва, да разрушава, да оправдава ужасна Война срещу нормален съседен и близък по етнос и религия народ!


А ние? А България? Чак такива патологии у нас засега няма, но 15 години с "държавник" номер 1 и реално на власт - най-добрият футболист сред политиците и най-добрият политик сред футболистите - и вече сме се почти изродили като общество: без сили за позитивно мислене, без способности да правим верни политически избор, абсолютно безразлични към Бъдещето на страната, най-прорашисткото общество в Европа, народ - вътрешно разделен, противопоставен, насъскан помежду си и като че ли мразещ себе си...


Може ли изобщо да е нормален народ, който 15 години дава главната си подкрепа за илитерат, за арогантен въжеиграч, за патологичен лъжец, за лошо възпитан, говорещ цинизми човек, готов в името на собственото си оцелявне да мине през трупа на България, станал главният проводник на пагубните за страната ни рашистките икономически, енергийни, финансови и политически интереси у нас?


15 години стигат!


Даже са предостатъчни, за да се увреди почти нелечимо който и да е народ...




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3280 |27.04.2024 Какво би означавала победа на ВМРО-ДПМНЕ и Силяновска за македонските българи? . 3| 9273 |26.04.2024 "Politico": Макрон предупреждава, че Европа може да умре . 6| 3440 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 5620 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads