Реклама / Ads
5| 5587 |17.02.2024 НОВИНИ

Николай Стайков: В досието на Нотариуса излиза многократно името на Георги Ушев

.
Николай Стайков
,,Всички искат имена, но едно име е много важно и трябва да се проследи и това е името на бившия председател на специализирания съд административен ръководител Георги Ушев, защото неговото име излиза многократно в досието на Божанов. Ушев трябва да излезе с обяснения. Ние нямаме да даваме имена, въпреки, че вече имаме няколко. Насочваме си вниманието към определени дела, свързани с Божанов- Имаме индикации, че по делото ,,КТБ'' нещо е работено в ,,SS'' клуба.
 

Това заяви журналистът Николай Стайков, съосновател на Антикорупционния фонд по повод изслушването му в четвъртък от временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

 

,,Разликата между случая с Пепи- Еврото и Мартин Божанов- Нотариуса е, че Еврото е в системата и е стигал до горе и след това изпада, но остава на една пресечка от Софийски районен съд и прокуратурата, той работи паралелно в системата, човек, който работи по много важни дела и той е бил на една телефонна връзка разстояние от най-важните хора в Съдебната система, особено в прокуратура и следствие. Божанов от друга страна започва от най-отдолу- буквално от улицата е събирал данни от хора да им ги вземе и да ги запише в един фалшиви имотни актове. Един от триковете, които използват имотните измамници, е да проучат самотни възрастни хора без наследници.'',, посочи той по Евроком.

 

,,Много е интересно, че Мартин Божанов е оставен 20 години да се развива и съвсем естествено от човек на човек, от цветче на цветче са кацали, оплождали са се и са развили една свързана човешка мрежа от зависимости. В Съдебната система знаем, че не се издигат най-читавите хора, а даже обратното, като често са хора, които са там в резултат, че са извършили някаква услуга. Прокуратурата също е под огромен натиск да покаже ново лице, тъй като за да преглътне избирането на дясната ръка на Гешев, Борислав Сарафов, той трябваше да покаже едно различно поведение и за това чисто политически лавира между неудобните дела. Лоялност в системата няма, всички се заклеха за Иван Гешев и след това единодушно го махнаха, всички прокурори излязоха да го защитят, като го махнаха никой не излезде да го защити- лоялността е със силата, не с позицията.'', разкри анализаторът от Антикорупционния фонд.

 

,,Политиците имат обществено чувство за обществена сензитимност и усещат, че този случай като малко различен, тъй като гражданите ги е страх някой да не им вземе данните си следователно имота'', каза още Стайков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2586 |17.02.2024 Хиляди участваха във възпоменателни церемонии за Алексей Навални в Русия и по света . 1| 2468 |17.02.2024 Февруарска пролет, до 15 градуса в събота . 19| 5434 |17.02.2024 Новият командващ украинската армия Сирски изтегли войската от Авдеевка . 17| 7726 |16.02.2024 Властите в Москва затягат хватката: Задържани са протестиращи в подкрепа на Навални /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads