Реклама / Ads
19| 5079 |11.03.2015 НОВИНИ

К. Нинова: Борисов обещава и не изпълнява

.
Корнелия Нинова Източник: Нова тв
Причината за първото наводнение в Мизия е ясна - скъсана стена на една от стените на язовир над Мизия. Това е посочено в доклад от прокуратурата. Но до ден днешен нямаме отговор чий е този язовир и защо се е стигнало до скъсване на стената.
 
Това каза депутатът от „БСП - лява България" Корнелия Нинова пред Нова тв, която тогава посети бедстващото място. По думите й отговор на тези въпроси трябва да дадат шефът на „Напоителни системи", министрите на околната среда и водите, на регионалното развитие и на министър-председателят. Нося стенограми от Министерския съвет, продължи Нинова и посочи, че още в края на миналата година Бойко Борисов е постановил да се поправи ситуацията до декември.

Това са проблеми, трупани с години, призна Нинова, но посочи, че правителството на Борисов нито една от обещаните мерки не е реализирал. Нито е приет нов закон за водите, нито за горите, посочи депутатът. Безконтролност, корупция, чувство за безнаказаност и липса на държава - с тези думи Нинова обобщи ситуацията.

В цяла България има 15 дела заради наводненията – срещу „неизвестен извършител”, заяви депутатът. Има обективни и субективни причини – а субективните са лакомия, корупция, липса на държавност. Обективните са по-силни валежи, подчерта Нинова.

Позицията ми по язовирите и незаконната сеч ще остане толкова твърда, колкото е сега. Това е битка за държавата, заяви Корнелия Нинова. Думите й бяха насочени към евентуалните извършители на кражба на автомобила й, ако случаят е свързан с работата й.

Като председател на временна комисия за проучване на пенсионните фондове в НС Корнелия Нинова заяви, че днес ще поиска удължаване срока на работата й. На този етап е важно да кажем на хората къде се намират парите им и каква доходност им носят, каза тя и посочи: в банки, в ценни книжа, в дялове на компании, в имоти или в пари. По закон има ограничения къде да се инвестират парите, каза Нинова.

Нямам информация кой повреди автомобила ми. Но ще кажа на тези хора – не се хабете, това няма да ме спре, коментира още червената депутатка по повод вандалския акт над колата й преди две седмици, когато Нинова намери личния си автомобил изпочупен с камъни и клони. На въпрос как се е случил вандалският акт, Нинова отговори кратко: „Да не занимаваме хората с това. Не обичам да говоря за себе си. Съобщих в полицията, води се разследване“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4366 |10.03.2015 М. Найденов: Борисов търси заместник на Цветанов . 52| 13903 |10.03.2015 Фрог научи: Борисов слага Д. Георгиев и Г. Костов в ДАНС и МВР . 53| 5326 |09.03.2015 Борисов в Буново: Няма оправдание за тероризма и насилието . 52| 4715 |09.03.2015 Манолова: Борисов не се е променил; 4+ е формулата на управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads