Реклама / Ads
5| 4058 |05.11.2023 НОВИНИ

Нинова гласува за "социална община". Не каза ще си подаде ли оставката, ако Григорова загуби

.
"Гласувах за това от утре София да се управлява по различен начин – прозрачно, решенията да се взимат пред очите на софиянци, а не скрито. Гласувах за чиста, подредена, сигурна, спокойна София, социална община. За това хората от крайните квартали и тези в центъра да имат еднакви условия за живот. За по-различна София". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като даде своя глас на балотажа в София.
 

"Ниската избирателна активност е лош знак. И на първи тур беше лоша активността, и сега. Тази апатия и нежелание да се гласува прави институциите ни слабо легитимни – така е и за парламент, и за община. Огромни усилия трябват – и политически, и информационни, за да върнем доверието на хората в процеса на гласуване. Иначе все повече институциите ни губят представителност", коментира тя.

 

Тя призова: "Направете това усилие и гласувайте. Не изисква много, идете и гласувайте спокойно за този, когото харесвате".

 

Тя коментира ниската избирателна активност с думите: "Това е заради разочарование, недоверие, вкл. и от нас политиците, невиждане на реална промяна"

 

За дописването на бюлетини, тя заяви: "Това е престъпление. Да се започнат производства и направилите го да понесат отговорност. Помня казах завърших изказването си на първи тур, сега пак ще го направя. Обърнах се към членовете на СИК – предупредих да не поправят бюлетини, да не драскат протоколи, защото има видеонаблюдение. Е, видяхте какво направиха. Всички, посегнали на изборния процес, трябва да носят наказателна отговорност".

 

На въпрос разговаряла ли е с Ваня Григорова, тя обясни: "Обадих се, но повече подробности няма да дам".

 

За това дали ще подаде ли оставка, ако Григорова загуби балотажа, тя бе категорична: "Нека не говорим за загуба по средата на изборния ден. Призовавам всички да гласуват за това София да бъде управлявана по нов, справедлив начин".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3978 |05.11.2023 Джокович преди финала с Димитров: Григор може да прави всичко, наистина . 1| 4001 |05.11.2023 Нетаняху наказа министър, който допусна ядрен удар по Газа . 0| 3907 |05.11.2023 Към 14.00 часа: Избирателната активност в големите градове бавно се покачва . 25| 28278 |05.11.2023 Нивата на реките в Изборландия днес /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads