Реклама / Ads
8| 9133 |10.06.2017 НОВИНИ

Нинова към Борисов: На КСНС единствената Ви грижа е Вашето лично и на партията Ви оцеляване

.
Корнелия Нинова
На КСНС единствената Ви грижа е Вашето лично и на партията Ви оцеляване, а не националният интерес. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в социалната мрежа ”Фейсбук” във връзка с думите на премиера, че няма да присъства на следващи заседание на КСНС при президента, ако там няма медии.
 

"И на мен ми се иска обществото да знае истината, медиите да бяха вътре, за да види народът истинското Ви лице за първия КСНС при президента Радев, г- н премиер. Няма да прекрача граници и няма да коментирам секретна информация. Както на КСНС при президента Плевнелиев, така и на този съвет единствената Ви грижа бе Вашето лично и на партията Ви оцеляване, а не националният интерес. При Плевнелиев единствената Ви мисъл е била как да свалите законно избрано правителство. При Радев - как Вашето правителство да изкара цял мандат за пръв път.

 

На този съвет Вие отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 В МО. Попитах Ви какво става с 3 млрд. излишък, та нямате 300 млн. лева, с които да осигурите нормални условия за работа на полицаите. Не ми отговорихте къде се изпари излишъкът, но заявихте, че спешно ви трябват още 10 млрд лв. Заявих Ви, че ако и през ум Ви мине да ги теглите като нов заем, много ми мирише на нови избори", пише Нинова.

 

"Отказахте да започне веднага модернизацията на армията и я разсрочихте за 15 години напред. Вашият министър Горанов заяви, че няма да увеличи до 2% от БВП разходите за отбрана. Тогава казах, че е пълно лицемерие да декларираме, че човекът е най-важен в системата на сигурност, че ще има ускорена модернизация и че ще има 2% за отбрана, след като всички чухме от Вас, че това няма да стане.

 

Казах, че отказвам повече да лъжем хората и по-добре да обявим истината. Десетки години политиците лъжат народа. Заявих също, че аз няма да го направя и, че искам промяна в поведението на политическата класа. Попитах Ви - защо го правите. Ще говорите нещо, което нямате никакво намерение да изпълните. Отговорихте - "за да не излезе, че противореча на президента Радев и да изглеждаме приятели". Предупредих държавния глава, че го подвеждате и се оказах права. Още на другия ден изтеглихте от МС доклада по сигурността на служебния министър Янев, в който се казваше цялата истина за състоянието на отбраната. И днес да ми се правите на загрижен спасител - няма да стане", допълва лидерът на БСП.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9043 |10.06.2017 Борисов гневен на Радев, закани се да не ходи на КСНС без медиите . 1| 6309 |09.06.2017 Нинова видя в управляващите раздвоение на личността . 2| 5407 |07.06.2017 Нинова не иска охрана, ако трябва, ще плаща на частна фирма . 3| 5418 |06.06.2017 Борисов: Франция обеща да помага на България за влизане в еврозоната
Реклама / Ads