Реклама / Ads
3| 2274 |25.04.2024 НОВИНИ

Нинова към ГЕРБ: Не въвличайте БСП в калните си пехливански борби

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
„Уважаеми народни представители от ГЕРБ, не въвличайте БСП в калните си пехливански борби с ПП и ДБ. Говоря от името на единствената партия, която в последните 10 години не ходи в кабинета на Бойко Борисов, не лази пред кабинета на Бойко Борисов, не седи в ничии скутове. Това ми дава самочувствието да ви кажа – не ни въвличайте в тези ваши разправии.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, цитирана от пресцентъра на столетницата.
 

„Говоря като единственият човек в България, който е отказвал да стане председател на Народното събрание. Тази оферта беше направена от Бойко Борисов към мен и съм отказала още през 2018 г., защото смятам, че моделът на управление на ГЕРБ е голямото зло за България и Борисов е това зло. Затова оттогава и досега сме отказвали каквото и да е сътрудничество с ГЕРБ“, посочи Нинова.

По думите ѝ е имало много разлики между правителството на Кирил Петков с участието на БСП и правителството на ПП-ДБ, подкрепено от ГЕРБ.

 

„Искам да отлича една – при нас се знаеше много добре кой за какво носи отговорност: Министерство на икономиката и индустрията - на БСП, Министерство на труда и социалната политика – на БСП, Министерство на енергетиката – на ИТН. Вашата грешка сега е, че 9 месеца не можете да се разберете кой министър на кого е - Калин Стоянов на ПП ли е, на ГЕРБ ли е, на кого е“, подчерта Корнелия Нинова.

 

„И като тогавашен вицепремиер, много достойно заставам пред вас и пред българския народ и казвам, че за 9 месеца постигнахме първо място по индустриално производство в ЕС. Къде сте сега – на 19-то място. 20 млрд. лв. социална програма, благодарение на БСП, които стигнаха от бебето до най-възрастния човек. Това е отговорността на БСП в правителството на Кирил Петков. Така че, аргументирайки се с тези факти от миналото и настоящето, няма да ви позволя да въвличате БСП в игрите, манипулациите, задкулисието и схемите на паралелната държава. Защото целта ни през последните 10 години е борба с тази паралелна държава и тази цел продължава“, каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2277 |25.04.2024 Вучич се извини за това, че нарече словенците "отвратителни" . 0| 2391 |25.04.2024 Шефът на TikTok ще бори със зъби и нокти закона за забрана в САЩ . 1| 2283 |25.04.2024 Благовест Георгиев ще бъде изключен от всички комисии в Столичния общински съвет . 4| 2327 |25.04.2024 Кирил Петков: Този акт не беше срещу човека Росен Желязков, а срещу председателя на НС Росен Желязков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads