Реклама / Ads
15| 4906 |15.07.2020 НОВИНИ

Нинова: Няма да правим сговор с мафиотско-олигархичния модел

.
Корнелия Нинова поряза Борисов за намерението му да се състави общ национален план за излизане от кризата. Тя бе категорична - няма да правим сговор с този мафиотско-олигархичен модел”.
 

Днес левицата внесе петия си по ред вот на недоверие срещу кабинета. Той цели разграждане именно на този начин на управление, посочиха от БСП като този път са включени не просто конкретни случаи на корупция, за което е и вотът, "а механизми, мрежи, пипала, чрез които правителството създаде паралелна държава и тя управлява истински, създаде условия мафията да управлява държавата”.

 

Корнелия Нинова припомни, че и първият вот е бил по същата тема. През януари БСП поиска оставката на правителството заради провал на политиката в областта на околната среда и водите. Тогава левицата не успя да получи необходимата подкрепа и правителството оцеля, както и при предишните опити.

 

Продължава задочната полемика след изказването на премиера Борисов, че опозицията би “счупила” държавата, ако той подаде оставка и те дойдат на власт. БСП заяви - ГЕРБ са счупили управлението на страната, и призова симпатизантите на партията днес да подкрепят внасянето на вота и да се съберат на мирен протест пред парламента. Такъв призив имаше и още при новината, че левицата ще внесе подобен вот на недоверие.

 

По повод на масовите демонстрации срещу властта в последната седмица, внушенията за платени протести и "предупреждението" на Бойко Борисов, че ще има опити Партийният дом да бъде запален, лидерът на БСП Корнелия Нинова в неделя коментира:

 

"Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различна възраст, с различни партийни убеждения и професии, не са платени провокатори, те са почтени хора, които искат справедливост. Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде запален Партийният дом. Че БСП ще счупи държавата. Жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4459 |15.07.2020 Корнелия Нинова: Борисов позволи мафията да управлява България . 6| 5729 |15.07.2020 Светослав Бенчев: Спират доставките на горива у нас, ако няма камери на сладовете до 13 септември . 19| 5742 |14.07.2020 Горанов и Каракачанов в хор: Позицията на САЩ не ни притеснява, оставка няма да има . 43| 12055 |14.07.2020 Дали пък Горанов няма да изгори?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads