Реклама / Ads
20| 8792 |28.07.2019 НОВИНИ

Нов протест против номинацията на Гешев - в понеделник

.
В съобщение до медиите гражданската организация Инициатива ”Правосъдие за всеки”, и призовава гражданите за нов, пореден Марш за правосъдие в понеделник, 29 юли. Той ще започне в 18.30 ч. пред Съдебната палата в София.
 

Към този час на 29 юли ще бъде приключило последното заседание на Висшия съдебен съвет, на което е възможно да се правят номинации за главен прокурор. На предпоследното заседание на ВСС на 25 юли няколко стотин души протестираха пред сградата на съвета на ул. "Екзарх Йосиф" срещу номинацията на Гешев заради недопустимите за магистрат квалификации, които публично отправи към политици и медии.


"Нека да кажем ясно, че изборът на главен прокурор не отговаря на стандартите за демократична държава. Процедурата е порочна, а единодушното номиниране на Иван Гешев я превръща в пълен фарс с тежки последици за обществото и страната." Това пишат от Инициатива "Правосъдие за всеки"

 

По-рано през седмицата Инициатива "Правосъдие за всеки" изпрати отворено писмо до ВСС да бъде оттеглена номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

"Тъй като Прокурорската колегия във ВСС остана глуха за призива в нашето отворено писмо, ние се обръщаме към свободните граждани: Време е да станем гневни!", призовават от "Правосъдие за всеки".


"Прокурорската колегия във ВСС отказа да оттегли единствената си номинация за нов главен прокурор, така Иван Гешев остава безалтернативен кандидат. Подготвят ни тоталитарна прокуратура в олигархична държава. Правата и свободите на всички ни са сериозно застрашени от този скандален избор! Да кажем НЕ на олигархията, която си избира на тъмно нов главен прокурор, и ДА на правото ни като граждани да излъчим достойни кандидатури и да защитим конституционните си права!", обясняват те.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4510 |27.07.2019 Полицията в Москва задържа над 300 души на протест срещу властта . 7| 6165 |26.07.2019 Готви се нов протест срещу Гешев в понеделник пред Съдебната палата . 2| 4264 |25.07.2019 Навални отива за 30 дни в ареста заради организиране на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads