Реклама / Ads
16| 8019 |03.08.2014 НОВИНИ

Ново бедствие!Река Скът остави Мизия под вода, евакуират хората

.
Река Скът остави Мизия под вода. Във всички квартали има пострадали къщи. В момента върви евакуация на хората. Положението е изключително тежко. Районът е непроходим . Всички улици са се превърнали в река. Мизия е непрестъпен град .
 

 

По данни на очевидци нивото на водата е 3-4 метра. Те описват положението като трагедията на века. От различни места се чуват викове за помощ. Няма връзка с мобилните телефони. До този момент не може да се каже дали има жертви. „Цяла нощ падаха къщи. Нищо не се знае. Всички институции са тук. Два кугъра кръжат и те ще дадат повече информация. Прекарахме на островче в града. Цяла нощ имаше акция за извеждане на хората. За пръв път ми се случва да видя как работят пожарникарите. Поклон на тези хора“, каза по Нова тв Корнелия Нинова, която се оказа там. Сопоред шеф на пожарната Николай Николов на 500 човека вече е оказана помощ. Част от бедстващите се настаняват в местното училище, други отиват при свои роднини. Десетки са сградите, които паднаха, съобщи Николов.

Прекъснато е електрозахранването в града поради наводнени електросъоръжения, съобщиха от пресцентъра на МВР. Наводнени са жилищни сгради по улиците „Любен Каравелов”, ул. „3-ти март”, ул. „Сергей Румянцев”, ул. „Димитър Благоев”, ул. „Гаврил Генов” и ул. „ Дафинка Чергарска”.

Допълнителни екипи с високопроходима техника и лодки от Регионални дирекции ПБЗН- Плевен, Монтана, Ловеч, Видин, Велико Търново и СД ПБЗН са изпратени в помощ на екипите от Враца за участие в спасителните операции. На мястото на бедствието е директора на ГДПБЗН Николай Николов, който ръководи действията на място.

 

От снощи е започнала евакуацията. Продължават операциите по спасяване на бедстващи хора. Към момента не е постъпвала информация за загинали хора.

Създадена е организация с кмета на община Оряхово за включване в спасителните действия на инженерна техника - 2 фадроми и самосвал, както и високопроходим автомобил от РСПБЗН – АЕЦ - Козлодуй.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4819 |31.07.2014 Нищо ново под слънцето! НС без кворум; заседанието пропадна . 28| 6009 |24.07.2014 Мерджанов: Имаме успехи, но не ни оставиха на мира! . 3| 8026 |23.07.2014 Правителството остави на следващите проекта за VІІ блок в АЕЦ „Белене” . 11| 5203 |22.07.2014 Отец Иван: Имаме закони за богатите, не може да изоставим циганите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads