Реклама / Ads
0| 4363 |15.10.2014 НОВИНИ

Областният на Бургас: Уведомих прокуратурата, че ме натискат

.
Павел Маринов
"Уведомил съм Службата за сигурност и Главната прокуратура за натиск срещу мен като длъжностно лице", каза на пресконференция областният управител на Бургас Павел Маринов, цитиран от „Фокус”.
 

Поводът за пресконференцията е сигнал от фирма, че срещу него е образувано досъдебно наказателно производство от Окръжна прокуратура – Бургас заради неправомерна намеса в спор между две юридически лица, в резултат на което противозаконно са присвоени 42 дка в Северната промишлена зона на Бургас.

 

От Окръжната прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство срещу виновно длъжностно лице, без да се споменава конкретно името на областния управител.

 

По думите на Маринов случаят е станал известен още миналото лято по повод издаването на негова заповед от 2 август, с която е отменил заповеди на предишния областен управител, издадени през юни и края на май миналата година.

 

„Имаше взаимно отправени обвинения, аз бях заплашван да не го правя, не се съобразих със заплахите и оттам насетне заплахите са в сила“, посочи Маринов. Той допълни, че казусът се заплита в последните близо 20 години и се касае за спор между две частни юридически лица за имот.

 

„Счетох, че има неправомерна намеса на държавата в съдебен частен спор между две юридически лица по повод частен имот и отмених заповедите в качеството си на областен управител, който отменя по вътрешен начин административните актове. Те не касаят трето лице по никакъв начин“, заяви той.

 

Маринов е изпратил писма до инспектората в Министерски съвет и до министъра на регионалното развитие в качеството му на наблюдаващ държавната собственост в България как да се процедира в други подобни случаи и тази практика, ако се повтори, до къде би довела.

 

По думите му подадени са 6 сигнала за корупция, пет от тях от една от фирмите-участнички в спора. Маринов посочи, че натиск се упражнява от собствениците на фирмите.

 

„Бившият областен управител се намесва. Одържавява 11 от сградите и ги продава на едната от страни по съдебното дело. А за тези сгради в съда тече спор“, обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5568 |10.09.2014 Шефът на пожарната в Бургас: Не сме виновни за жертвите . 15| 5756 |29.08.2014 Областният на Софийско Емил Иванов подал оставка . 19| 5439 |23.06.2014 Плевнелиев: Кметът и областният управител да не са на бюрата си, а при хората . 5| 5561 |22.05.2014 Стрелба в центъра на Бургас: Раниха майка с бебе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads