Реклама / Ads
0| 4777 |05.03.2010 НОВИНИ

Обвиниха Раиф Мустафа за подкуп

.
Бившият заместник-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа си получи обвинителен акт от прокурорите. Обвинението е по член 304-а от Наказателния кодекс за предлагане на подкуп на длъжностно лице.
 
Това казаха от прокуратурата за frognews.bg.

Името на бившия заместник-министър беше свързано с корупционен скандал през юни миналата година, когато собственикът на фирмата „Автоинженеринг" беше уличен в опит за подкупване на директора на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров.

На 12 юни от прокуратурата тогава казаха, че има и трети човек, намесен в скандала, като по-късно от неофициална информация стана ясно, че това е Раиф Мустафа.

Ден по-късно заместник вътрешният министър подаде оставка, като в декларация, изпратена до медиите, заяви, че не бива заради този случай да пада съмнение върху МВР или върху правителството.

В коментар за оставката вътрешният министър Михаил Миков каза, че благодари на заместник-министър Раиф Мустафа за досегашната му работа в МВР, но при създалата се ситуация решението за оставка е било правилно и оттук нататък дума имат компетентните органи.

Frognews.bg припоня. че Мустафа подаде оставката си в средата на миналата година. Тогава той излезна със следното отворено писмо до медиите:

"По повод появилите се в публичното пространство публикации, в които името ми е намесено в корупционен скандал, независимо от дълбокото убеждение в невинността и правотата си, подавам оставка като заместник-министър на МВР и отправям молба към Централното ръководство на ДПС да не бъда включен в кандидат-депутатската листа на партията със следните мотиви: приех да изпълнявам функциите си на зам.министър в МВР още при съставянето на Правителството преди 4 години и през цялата си професионална и политическа кариера съм се ръководил от принципното разбиране за високата отговорност,с която е натоварен този пост; получих доверието на структурите на ДПС чрез номинацията ми за кандидат за депутат от листата на ДПС като оценка за партийната и професионалната си дейност; възприемам като свой морален ангажимент отговорността да не падне и капка съмнение върху МВР, Правителството и политическата сила, която ме е издигнала да изпълнявам тези функции и независимо от съзнанието си за невинност се оттеглям от участието си в изборите. Оценявам риска, независимо от правотата си, в тази силно политизирана среда, в която протича кампанията за парламентарните избори, политически недоброжелатели да превърнат в аргументи недоказаните съмнения. Разчитам на обективността и професионализма на компетентните органи, които работят по този казус за бързото му разрешаване и оповестяване на истината."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4711 |04.03.2010 Обвиниха бившия министър Николай Цонев . 0| 4992 |25.02.2010 Хванаха лекар с подкуп от 650 лв. . 2| 5194 |22.02.2010 Обвиниха ченгетата, изнасилили девойка . 2| 4498 |15.02.2010 Екозащитници обвиниха Евдокия Манева за ЗГМО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads