Реклама / Ads
1| 5497 |18.12.2013 НОВИНИ

Обвиниха Салахедин Бин Аладин в опит за умишлено убийство

.
Салахедин Бин Аладин е обвинен в опит за умишлено убийство на Тихомир Владимиров и на Виктория Христова, се посочва в съобщение на Софийската градска прокуратура.
 

На 27 май 2013 г., на столичната улица "Вашингтон", в близост до Централните хали, Салахедин Бин Аладин е нанесъл с нож няколко удара по тялото на пострадалия Владимиров, като му е причинил четири рани, проникващи в коремната кухина, две рани в областта на гръдната кухина и рана на шията. Наранени са черният дроб и дясната външна артерия. Нараняванията на Владимиров са довели до опасност за живота му. Деянието е останало недовършено по независещи от волята на Аладин причини - оказана е спешна медицинска помощ, без която би настъпила смърт на пострадалия.

Освен това, на 1 ноември 2013 г., малко след полунощ, на ул. „Пиротска" в гр. София е откраднал вещи на стойност 566 лв. от Радосвета Драгева. По време на обира е порязал пострадалата с нож в областта на шията и я заплашвал.

На 2 ноември 2013 г., около 01:30 ч. на ул. „Трапезица", гр. София, Бин Аладин е направил опит да отнеме мобилни телефони на обща стойност 480 лв. от Боян Томов, Десислава Савова, Орлин Щерев. Използвал е заплаха чрез насочване на нож срещу пострадалите и употреба на сила - наранил е един от пострадалите.

Половин час по-късно на ул. „Пиротска", гр. София, в магазин за алкохол и цигари Бин Аладин е откраднал стоки на стойност 444 лв. и заплашвайки продавач-консултанта от Виктория Христова. По време на грабежа Бин Аладин е нанесъл на Христова множество удари с нож по главата, шията, гърба и ръцете на пострадалата, довели до остра кръвозагуба и опасност за живота. Грабежът е придружен с опит за убийство на Виктория Христова.

Спрямо Бин Аладин е взета мярка за неотклонение „задържане под стража". В хода на разследването срещу Салахедин Бин Алабин са събрани доказателства и срещу Александър Росенов Симеонов, на когото е повдигнато обвинение за лично укривателство.

Александър Симеонов е предаден на съд за това, че е помогнал Бин Аладин да избегне наказателно преследване. Симеонов е изхвърлил дрехите, с които е бил облечен Бин Аладин, укрил го е в домовете на свои познати в гр. София и в гр. Пловдив, изхвърлил е телефон, върху който е имало следи от извършеното престъпление.
Спрямо Симеонов е взета мярка за неотклонение „Подписка".

Разследването срещу Бин Аладин и Александър Симеонов е продължило 1 месец и 11 дни. Разпитани са 32 свидетели, изготвени са 9 експертизи от 22 вещи лица, събрани са множество веществени доказателства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5691 |09.11.2013 Бежанец обвини наръганата Вики, че взела пари да изведе Аладин зад граница . 15| 5778 |07.11.2013 С. Цацаров: У Аладин е намерена вещ, предмет на още един грабеж . 15| 5506 |06.11.2013 Закопчали Аладин на границата от гръцка страна; имал и помагач . 11| 6234 |04.11.2013 Бин Аладин е нападателят на Вики!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads