Реклама / Ads
8| 5742 |18.04.2018 НОВИНИ

Очаква се днес спецпрокуратурата да обясни зрелищния театър с ареста на Иванчева

.
Източник: bnt
Специализираната прокуратура и антикорупционната комисия ще дадат подробности за ареста на кмета на столичния район Младост Десислава Иванчева, съобщи БНТ. Тя беше задържана пред Спортната палата в София вчера по обяд. Близо 9 часа разследващите описваха документи, а кметицата и нейната заместничка останаха с белезници на мястото на ареста.
 

В колата на Иванчева по непотвърдена информация са открити около 56 хиляди евро. Арестът е заради съмнения за приемане на подкуп. Кметицата поискала четвърт милион евро за издаване на разрешително за строеж. Намерената у нея сума била първоначалната вноска.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество веднага започна претърсвания в кабинета на кмета, а гишетата в община Младост спряха да обслужват гражданите.


Претърсени са и жилищата на двете задържани жени.

Докато беше отвеждана към полицейската кола Десислава Иванчева заяви, че парите са подхвърлени. Оплака се и от това, че часове е оставена без присъствието на адвокат.

Протест "за" и "против" начина, по който кметът на район "Младост" беше арестуван, се провежда в момента пред кметството в столичния квартал. Обиските там са приключили около 21:30 часа снощи. Проверявани са документи , но няма информация дали за иззети преписки, заяви ПР-ът на район "Младост" Диана Сивинова, която заяви още, че всички служители са предупредени да не излизат до края на работния ден. Тя каза, че няма информация които кабинети са проверени. Днес общината ще работи нормално за граждани.


"Притеснително е как се извърши арестът на кмета на "Младост", коментира пред БНТ депутатът от БСП Иван Иванов. Дали е виновна или не ще реши съдебния процес. Начинът на ареста й ни връща в едни много далечни времена, когато Цветанов раздаваше присъди от трибуните на НС. Трудно ще се работи след този екшън", коментира още Иванов. " Не е нормално 10 часа някой да седи и движението в района да е запушено. Проблемът в "Младост" е хроничен, кметът преди Иванчева също строеше на поразия. Поисканата сума от 250 хиляди евро за мен значи строителство на много голяма сграда", допълни той.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4700 |17.04.2018 Григор на корта днес следобед в Монте Карло . 0| 5094 |13.04.2018 Съветът за сигурност на ООН днес пак се събира за Сирия . 1| 4953 |12.04.2018 Очакват се резултатите от проверката за бягството на двамата затворници . 0| 5356 |11.04.2018 Спецпрокуратурата преправя обвинителния акт срещу Павел Александров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads