Реклама / Ads
6| 4444 |02.03.2017 НОВИНИ

Огнян Златев: Федерализмът наистина е бъдещето на Европа

.
Огнян Златев
Федерализмът наистина е бъдещето на Европа. Федерална икономика означава максимална интеграция на европейските икономики и всички европейски системи, както и единен център на управление - Брюксел. Това каза в студиото на ”Още от деня” ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.
 

Според него Бялата книга и петте сценария на Юнкер предлагат повече Европа. Книгата полага началото на един консултативен процес, така че гражданите на ЕС с техните национални политици да решат кое за тях е добро и кое - не, каза още той. След това допълни: У повечето граждани на ЕС остава усещането, че някакви хора в Брюксел взимат решения и бъдещето им е в техни ръце. Т.е. след някакви срещи в столицата се получава така, че лидерите на съответната страна, били там, като се приберат, казват, че са виновни тези в Брюксел. За да не се получава така, Бялата книга на Юнкер има за цел да положи началото на един консултативен процес и гражданите на ЕС с техните национални политици да решат кое за тях е добро и кое - не.

 

Някои от сценариите могат и да са в ущърб на България, призна Златев и допълни: Ще се решава движението на хора в рамките на ЕС. Всяка държава сама ще решава, което може да е в ущърб на България. Европа е на различни скорости по икономически показатели. Къде сме ние ще бъде показател, след като страната ни вземе отношение по всички тези 5 сценария.

 

Според Златев обаче не можем да остане изолирани: В наш интерес е да бъдем максимално участници в големи групирания - икономически и политически. Стандартът на живот беше доста по-нисък, когато встъпихме в ЕС. За да продължим прогреса, трябва да сме част от нещо, в което да има развити страни, които да ни дърпат.

 

Нашата страна ще трябва да избере къде ще сме в ЕС след обсъждането на тези 5 сценария от Бялата книга на Европа, отбеляза Златев. Той обясни, че ще има много политически кампании по Бялата книга, страните ще решават кой сценарий да изберат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4127 |24.02.2017 Огнян Герджиков: Не съм оказвал натиск на Георги Костов . 4| 4300 |24.01.2017 Огнян Герджиков: Не беше никак леко да приема тази тежест . 11| 11799 |24.01.2017 Огнян Герджиков-служебен премиер, изборите-на 26 март /обновена/ . 12| 4324 |23.01.2017 Огнян Минчев: Негодници пратиха дегенерати да освиркат Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads