Реклама / Ads
12| 16653 |26.01.2024 НОВИНИ

Огромен скандал взриви болница „Лозенец“: Опитват да уволнят известен лекар, разкрил корупция

.
Университетска болница "Лозенец"
Нов огромен скандал избухна в столичната болница „Лозенец“, известна още като „Правителствена“. Медици и служители пишат до министъра на здравеопазването и Комисията по здравеопазване в Народното събрание за опита на ръководството да уволни известния не само у нас, но и в чужбина кардиолог и хирург доц. Добри Хазърбасанов. Той е началник на Клиника по кардиология на МБАЛ Лозенец ЕАД.
 

Причината е сигнал до министерството и здравната каса за корупционни практики в Отделението по съдова хирургия. Последвалата проверка е установила верността на сигнала от доц. Хазърбасанов, но вместо да се вземат спешни мерки за отстраняване на порочните/незаконни практики (отчитане на клинична пътека №20, без в действителност да е извършена интервенция на 58 пациенти), ръководството на здравното заведение се втурва да отстрани д-р Хазърбасанов и да прикрие зловещата корупция! Става дума за злоупотреба за над 300 000 лева и за измамени пациенти.

 

Сигналът е подаден през октомври 2023 г. Извършена е проверка. Но след нея започва преследване на този, който е разкрил не просто лоша практика, а несъвместими с хуманната медицина действия.






Медици от болницата споделиха пред Фрог нюз, че сегашното ръководство в лицето на д-р Христо Стоянов, е споменавало, че има подкрепата на важни хора от Президенството. Това обаче не би трябвало да е от значение, когато се изнасят факти за недопустима корупция и погазване на закона и правилата. За морал дори не може да става дума…

 

 

.
.

Опитът доц. Добри Хазърбасанов, който през последните година-две е канен като експерт-консултант в редица страни от Близкия Изток, арабския свят и Украйна по поставяне на клапа на сърдечната аорта без операция, да бъде уволнен, за да се прикрият участниците в скандалните случаи, възмущава много негови колеги, които пишат открито писмо до министъра проф. Христо Хинков и председателя на здравната комисия в парламента проф. Костадин Ангелов. В него изказват своето възмущение от бруталния опит да се прикрият граничещи с престъпление действия, а източникът на информация и гражданско поведение да бъде отстранен, докато се намира в отпуск по болест.






Изпълнението на този заговор се извършва в петък, за да не може д-р Хазърбасанов и останалите медици и служители в болницата да реагираме, споделят още лекари пред медията ни.

 

Големият въпрос е: Ще допуснат ли институциите и оторизираните органи поредна гавра с хората, които разкриват и информират за корупционни практики? Ще продължи ли „Правителствена“ да бъде място на скандали, вместо да се превърне във водещо и уважавано медицинско заведение?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5080 |26.01.2024 Чаталджагейт: Асен Василев и Лорер се заканиха да съдят "Бърд" . 18| 8039 |26.01.2024 Терористично братство: Хутите се прегръщат с Кремъл, Пекин с гневна реакция. Маша пак се цепи . 12| 4780 |26.01.2024 Асен Василев за Радев: Независимо дали му харесва, трябва да си изпълнява конституционните задължения . 0| 4561 |26.01.2024 Няма планирано поскъпване на тол таксите, съобщиха от МРРБ. Обсъждат се отстъпки за превозвачите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads