Реклама / Ads
2| 4524 |02.10.2009 НОВИНИ

Олигархът Майкъл Чорни на съд за пране на пари?

.
МВР Източник: Вяра Йовева
Майкъл Чорни е един от най-близките приятели на лидера на Наш дом Израел, Авигдор Либерман, чиято партия спечели петнадесет депутатски места на парламентарните избори в Израел, пише в. Стандарт.
 
НДИ е третата най-голяма партия в Израел. След тържествена реч и разговори с Бенямин Нетаняху и Ципи Ливни в централата на НДИ в Йерусалим идва време да се обърне внимание на приятелите. В уединена стая Либерман лично благодари на всички.
Майкъл Чорни, чието състояние се оценява на няколко милиарда долара, също присъства на събитието. Според израелската полиция Чорни е една от ключовите фигури в разследването срещу Либерман. Либерман не трябва да празнува победата си преждевременно. Една дебела папка на бюрото на юридическия съветник на израелския президент Мени Мазуз съдържа документи, които сочат за трансфер на голяма сума пари, които Чорни е превел на Либерман чрез подставени фирми.
Източник свързан с разследването твърди, че това е сложен механизъм за укриване на транзакции в размер на милиони долари месечно, които работи от няколко години.
Ако данните около разследването бяха обществено достъпни, добавя източника, би избухнал грандиозен скандал. Според него, Либерман неизбежно ще попадне под ударите на прокуратурата. Самият Чорни отрича обвиненията.
“Нищо не се е променило през последните петнадесет години в Израел. Всеки път скалъпват измислени обвинения срещу мен,” каза Чорни в интервю за ITV Channel 2.
“Не се интересувам от политиката. Само се надявам Либерман да остане лидер на партията и да я води напред.”
Чорни не се свени да участва в празненствата за победата на Либерман. Ицхак Ахаронович, бивш заместник комисар на израелската полиция и Узи Ландо, бивш министър на вътрешните работи, също членове на НДИ, не намериха нищо нередно в присъствието му. В момента тече разследване срещу Либерман и Чорни и двамата скоро ще бъдат привикани на разпит. Сега прокуратурата е на ход.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4456 |23.09.2009 М. Чорни: Левски се хвана на въдицата на професионални мошеници . 0| 5450 |03.09.2009 Погребват Майкъл Джексън днес . 0| 6788 |28.07.2009 Майкъл Джексън - убит с пропофол? . 8| 4724 |08.12.2008 Майкъл Лий предупреди да се готвим за нова проверка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads