Реклама / Ads
7| 8638 |26.05.2010 НОВИНИ

Оправдаха вдовицата на Самоковеца, взеха от парите й

.
Ангелина Димитрова заедно с адвоката си Ина Лулчева
СГС оправда Ангелина Димитрова, вдовица на Косьо Самоковеца. Подсъдимата беше оневинена и по двете обвинения за контрабанда с китайски стоки и пране на пари. Освен това съдът реши да бъдат отблокирани две от сметките на Димитрова на обща стойност от около 180 хил. лева.
 
Тази сума ще бъде усвоена от държавата. След оправдателната присъда вдовицата на Самоковеца отказа да дава изявления пред медиите. Днешното решение не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Преди това прокуратурата поиска ефективна присъда. Тя е обвинена, че е вкарала контрабандно в България стоки през митниците на летище София и Горубляне на стойност около 700 000 лева.Освен това като едноличен собственик на фирмата "Борогруп травъл - Лондон" ЕООД е продала всичките си 400 дяла на американската компания "Адамко" ООД. По този начин Димитрова е избегнала запорирането на част от имотите на семейството от Комисията за отнемане на имуюество, придобито от престъпна дейност. Прокуратура иска и конфискация на имущество на Ангелина за няколко милиона лева.

"Дълбоко в себе си съм сигурна, че и прокуратурата не е убедена в това, за което ме обвинява", заяви Димитрова.

Тя подчерта, че е вършила това, за което е била упълномощена, без да се интересува от останалото, което се случва във фирмата "Боро Груп".
По думите й, става въпрос за дейността на съпруга й Константин Димитров и дори в обвинителния акт във второто изречение се посочва, че Ангелина Димитрова е негова съпруга. Ина Лулчева, адвокат на подсъдимата също беше категорична, че клиентът й е изправен пред Темида само защото е вдовица на Косьо Самоковеца.

Frognews.bg
припомня, че вдовицата на Самоковеца е обвинена и за пране на пари - според обвинителите тя продала всичките 400 дяла на “Боро Травел Лондон“ на регистрираната в САЩ офшорка “Адамко“. Преди година съдът безуспешно опита да й отнеме хотел “Константин палас“

Ако Ангелина бъде призната за виновна, тя може да прекара в затвора до 10 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6748 |29.01.2010 Не откриха турски свидетели срещу вдовицата на Самоковеца . 1| 6590 |25.11.2009 Вдовицата на Самоковеца си платила дълговете . 3| 6858 |05.10.2009 Отблокираха над 358 хил. лв. запор на вдовицата на Самоковеца . 0| 4971 |27.06.2009 Роднини взеха Джако от моргата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads