Реклама / Ads
63| 4822 |19.05.2014 НОВИНИ

Орешарски в Израел: Решени сме да приключим разследването за Сарафово

.
Пламен Орешарски
Осъждахме и продължаваме да осъждаме всички форми на тероризъм и посягането върху живота на невинни граждани, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си със семействата на пострадалите и загинали при терористичния атентат в Сарафово, съобщи правителствената информационна служба.
 

Този инцидент е бил урок, който накара българската страна да се отнася още по- сериозно към превантивните мерки. Това е сигнална лампа, която ще ни кара да бъдем бдителни и да се борим срещу всички форми на насилие, каза премиерът.

Министър-председателят Орешарски добави, че следи периодично хода на разследването. Той каза, че има напредък, който се дължи и на подкрепата на израелските и партньорските служби. По думите му това затвърждава увереността, че разследването ще завърши с изправянето на организаторите и извършителите на съд. Министър-председателят подчерта, че разследването още не е приключило, но органите в България са твърдо решени да го приключат. „Едва ли загубата може да се компенсира, но ние, живите оставаме и трябва да се борим с последиците“, обърна се той към семействата.

Министърът на земеделието и селските райони на Израел Яир Шамир благодари за отношението от страна на България. Той подчерта, че сред шестимата загинали има и българин- загубил живота си в стремежа си да изпълни своя дълг.
Израелски лекар, участвал в спасяването на пострадалите, изрази своята благодарност към всички, които са оказали подкрепа и особено на българските си колеги. „Благодарение на техния професионализъм четирима млади хора бяха спасени“, отбеляза той.

Коби Прайс, който е част от семействата на загиналите при атентата, изрази благодарността си за подкрепата на всички, които са имали отношение към спасяването на пострадалите. Той напомни, че миналата година имаше специална възпоменателна церемония в Бургас, в която участваха премиерът Пламен Орешарски и председателят на парламента Михаил Миков и че тогава беше издигнат паметник.

Преди срещата премиерът Орешарски посети Israel Aerospace Industries – най- голямата израелска държавна компания в сферата на авиационната техника, която годишно има 3,5 млрд. долара оборот. На министър-председателя бяха представени последните разработки на страната в сферата на авиониката и решаването на комплексни задачи, свързани с националната сигурност. Компанията отделя 180 млн. долара за развойна дейност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5181 |16.05.2014 Орешарски: Всички градове са ми приоритет . 10| 4647 |16.05.2014 Златанова: С електронното правосъдие много проблеми ще бъдат решени . 23| 5086 |14.05.2014 Орешарски усетил почва за развитието на борсата в България . 27| 6488 |14.05.2014 Р.Петков: Орешарски, варненски шеф краде тръби!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads