Реклама / Ads
44| 5332 |12.07.2013 НОВИНИ

Орешарски се отчете в аванс

.
Източник: Булфото
Премиерът Орешарски изненадващо дойде в парламента, за да представи първия отчет на правителството за стабилизационните мерки. Обикновено кабинетите не се отчитат след първия месец, а след първите 100 дни. Ние нямаме това време, а и критериите за оценка са по-високи, отколкото когато и да било в последните десетилетия.
 

Това заяви в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски. „Поех ангажимент периодично да ви уведомявам за дейността на кабинета. Първата задача бе недопускане на ново увеличение на цената на ел. енергия и промяна в метода на ценообразуване. Беше гласуван Законът за енергетиката. Дава се възможност да се освободи износът на енергия, който досега бе блокиран, да се постигне достъпна цена за потребителите и да се стигне до стабилизация", посочи премиерът Орешарски.

„Цената на ел. енергията за крайните потребители няма да се увеличи", подчерта министър-председателят.

Предвиждаме промени в Закона за обществените поръчки за по-лесен достъп на по-малки фирми и повече обективност в търговете. „Проведохме работни срещи с работодателските организации, асоциации в сферата на туризма, ръководствата на двете синдикални централи, с НСОРБ, с неправителствени организации, за да обсъдим и набележим мерки за преодоляване на кризата", посочи министър-председателят.

„Една от задачите беше подкрепа на социално бедните. Една от мерките беше увеличаване на помощите за майки на деца от 1 до 2 години. Друга мярка бе финансово подпомагане на домакинствата с ученици, които предстои да бъдат първокласници. Кабинетът увеличи размера на еднократната целева помощ за тях за покриване на част от разходите им от 150 на 250 лева. Размерът на тази сума не бе изменян от 2008 г.

Третата мярка, подкрепяща социалните мрежи, бе разширяване на системата за енергийно подпомагане и увеличаване на домакинствата, които да получават целеви помощи за отопление", подчерта Пламен Орешарски.

Той каза, че основен приоритет е и подпомагане на реализация на младите хора. „Бе подготвен пакет от младежки инициативи за насърчаване на младежката заетост, разширяване на кръга работодатели, ползващи се от възможности на чиракуване, увеличаване на възможности за включване на млади хора до 29 години. Осигурено е финансиране за наемане на 1200 младежи", каза премиерът Орешарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 5255 |10.07.2013 Събраха над 30 000 подписа в подкрепа на Орешарски . 17| 4639 |10.07.2013 Коли и мотори се включиха срещу кабинета "Орешарски" . 12| 6054 |08.07.2013 Подкрепящите Орешарски искат оставка на президента . 86| 5640 |07.07.2013 Орешарски вади списъци с офшорки и банки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads