Реклама / Ads
27| 7226 |12.02.2021 НОВИНИ

Октай: Номинациите на Доган за депутат са подготвен сценарий за връщане на гласове

.
Източник: БГНЕС
Това, което направиха ДПС през последната седмица - с номинациите на Доган за депутат, е подготвен сценарий. Няма как да се върти името му, без негово предварително съгласие.
 

Така политическият анализатор и един от основателите на ДПС Осман Октай коментира обръщението на почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган към структурите на партията, в което той заявява, че "от гледна точка на Съдбата, няма нужда да се връща в политиката".

 

Според Октай обръщението на Доган е имало за цел да си върнат гласовете, отнети от ДОСТ и ГЕРБ:

 

"Доган директно заявява, че формациите, които атакуват него и ДПС, са противници на мюсюлманите в България. Затова им казва да се обединяват, защото са пример за цялата държава, че са подготвени да управляват, а той не иска да им пречи със сатанизирания му образ", коментира той пред БНР.

 

Моделът е на външния враг, подчерта Октай и уточни, че почетният председател призовава мюсюлманите да не се поддават както преди на други политически проекти да ги залъгват.

 

По думите му в отказа от номинациите Доган е намерил повод да отправи този призив към потенциалните гласоподаватели на ДПС.

 

"От политически модел за права и свободи ДПС се превърна в модел за кадруване в полза на групировките", коментира още анализаторът.

 

Октай посочи, че "държавната машина и службите - полицейски и прокурорски, чрез групировките" обслужват модела на Доган и никаква алтернатива на ДПС, дори подкрепена от Ердоган, няма да е успешна, защото те контролират изборния резултат във всяка изборна секция:

 

"Във всяка секция в турските и помашките села в България квотите на другите партии, които им се полагат в секционните комисии, се подават от ДПС. Това сме го доказали дори в съдебно дело в Шумен", заяви той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4850 |12.02.2021 След ”Винаги ваш: А.Д!”: Думите на Доган стигали до сърцата и умовете на хората . 21| 4886 |11.02.2021 Ахмед Доган получил "кефлийско настроение" от номинацията за депутат. Връща ли се?! . 15| 3491 |08.02.2021 Номинираха Доган за кандидат депутат в Кърджали . 13| 5035 |08.02.2021 Андрей Райчев: Доган ще обвърже участие в правителство с президентските избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads