Реклама / Ads
11| 10124 |05.02.2015 НОВИНИ

Оставки сред ДПС хвърчат в Исперих

.
Вълна от оставки на местни лидери от ДПС отприщиха рокади в ръководството на общинската организация на партията в Исперих. Девет души само за последните 10 дни са подали заявления да бъдат освободени от постовете си на председатели.
 
Това потвърди в отговор на въпрос от „Екип 7" зам.-шефът на общинския съвет на ДПС в Исперих Хамди Нурла. Мястото си като председател на младежкото ДПС и временен лидер на градската организация на партията напуска Турхан Исмаил. Той е посочил като мотив „лични причини".

Оставки на същото основание са подали и шефовете на структурите на ДПС в пет села от общината. Това са Ахмед Юмер от Старо селище, Тургай Неджиб от Драгомъж, Танер Исмет от Средоселци, Али Алиахмед от Малко Йонково и Мустафа Исмет от Лъвино.

По „здравословни причини" се оттегля председателят на ДПС в Тодорово Ялчин Алиосманов, а по „семейни причини" - шефът на ДПС в Лудогорци Назъм Рагуб. Единственият, който се е престрашил да посочи, че напуска поста си на председател „заради неодобрение на работата на общинския съвет на ДПС в Исперих" е лидерът на партията в Йонково Мустафа Закир.

Истинската причина за деветте оставки се корени в това, че настоящият временен председател на общинската организация на ДПС в Исперих Адил Решидов е бил спуснат от ръководството в София без да се вземе мнението на структурите по места, твърдят от „Екип 7“.

Заявленията за оттегляне идват и непосредствено след като миналия понеделник доскорошният общински лидер Гюнай Хюсмен беше изключен от структурата. В края на ноември 2014 година депутатът беше отстранен от парламентарната група на ДПС и от председателския пост в общинската организация в Исперих.

До ситуацията се стигна, след като Хюсмен не изпълни заръката на централното ръководство да се откаже от мястото си в Народното събрание. Той влезе в парламента със солиден преференциален вот. Според лидерите на Движението обаче е трябвало да отстъпи в полза на д-р Нигяр Сахлим.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4207 |21.01.2015 Медици плашат с оставки при смяна на Москов . 17| 4830 |20.01.2015 Кънев за ДПС: И ние искахме оставки по цял ден като опозиция . 7| 4464 |12.01.2015 "Протестна мрежа" иска оставките на Писанчев и Лазаров . 14| 4641 |26.12.2014 Най-големият полицейски синдикат призова за оставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads