Реклама / Ads
2| 5949 |15.12.2012 НОВИНИ

Откриват ски сезона при рекорден мраз

.
Три зимни курорта откриват новия ски сезон днес при рекорден студ в страната. Банско, Пампорово и Боровец вече чакат първите скиори и сноубордисти. В неделя се очаква да бъде открит сезонът и на Витоша.
 

Най-големият скиор в съвременната история Херман Майер пристигна в Банско специално за събитието. На откриването ще бъдат 5-кратният носител на световната купа Марк Жирардели и българският №1 за всички времена Петър Попангелов-младши. Херман Майер има две олимпийски титли от игрите в Нагано през 1998 година, като има и сребро и бронз. През кариерата си е печелил големия кристален глобус като победител в генералното класиране за световната купа четири пъти. Трикратен първенец на планетата.

В Пампорово първите два дни от откриването на сезона са безплатни. Официалната програма по откриването започва в 10.00 часа на плац Студенец. През 2012 година са закупени нови уреди за изкуствен сняг от последно поколение, осигуряващи 20% по-голяма производителност. Обновено е оборудването в захранващата помпена станция в курорта с цел увеличаване на капацитета на системата за изкуствен сняг. За деня на откриването за улеснение на местните жители има организиран безплатен транспорт от Чепеларе и Смолян, който се движи по график към Пампорово и обратно.

С откриването на сезона ще заработи и част от Фън парка Пампорово. Той разполага с две специализирани линии изпълнени с различни уреди, боксове, рейлове, виражи и скокове. През сезон 2012/2013 Пампорово ще бъде домакин на Европейска купа FIS за жени, Световно първенство за ски инструктори, зимното байк състезание, Националния шампионат по ски и сноуборд свободен стил, Купа Пампорово FIS и др.

В Боровец също откриват сезона с безплатно използване на съоръженията. Програмата започва в 14.00 часа със снежно шоу, забавни игри и конкурси за деца и възрастни на плаца и пистите пред хотел „Рила". За всички любители на силните усещания по същото време ще има и фрийстайл демонстрации. От 17.00 до 20.00 часа организаторите са подготвили шоу-програма с водещ Орлин Павлов. Гостите ще могат да вземат и парче от най-голямата самоковска питка с късмети и да се хванат на най-дългото самоковско хоро. В 18.00 часа на пистата пред хотел „Рила" ще има огнено ски шоу.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5780 |10.12.2012 Мирослав Найденов открива ски сезона на Витоша този уикенд . 3| 5223 |14.11.2012 Днес откриват зимната синодална сесия . 89| 6985 |05.09.2012 Бойко в Сатирата; откри реновирана зала и сезона . 128| 7392 |29.06.2012 Рекорден скок на цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads