Реклама / Ads
37| 5976 |29.10.2008 НОВИНИ

Отново рокади във в. "Монитор"

.
От няколко дни стана ясно, че едно от най-силните пера в журналистиката Ива Николова е напуснала вестник "Монитор", в който до първата седмица на този месец изпълняваше поста отговорен редактор.
 

"Напускането ми е свързано с професионално несъгласие с начина, по който се списва вестника", каза Николова пред Frognews.bg.

Факт е, че медията няма никаква позиция по определени теми, които в момента тресат цялата държава.

"Вестникът си е техен, а достойнството си е мое и всеки друг на мое място би постъпил така, каза още журналистката. Тя в момента е в преговори с няколко различни медии. "Първо обаче ще си почина, ще разтоваря с приятели и съм се захванала с някои изостанали преводи, които искам да довърша", каза още Ива Николова.

iva_nikolava_mon.jpg

 Ива Николова

снимка Вяра Йовева 

По думите й каквото и да прави пак ще е свързано с писмената журналистика, а не с телевизионната, защото имала и такива предложения. Между другото журналистката участва и в live предаванията на шоуто "Биг Брадър" в "Страшния съд".

По същото време на нейното напускане е била освободена и Росица Цонева от отдел "Анализи", тъй като е работила с определен кръг от автори, които не са били удобни на ръководството. Сред тях са Николай Радулов, Боян Чуков, Велизар Шаламанов и други.

В началото на годината Цонева пак е била освободена от същата медия, по същата причина, но по-късно се връща там.    

Вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика" бяха купени преди около година и половина от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, която ги придоби от Петьо Блъсков и упражнява едноличен контрол върху тях. След това се извърши и друга сделка, при която бе закупен и в. "Меридиан Мач".

През август Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на съвместен контрол от страна на „Нова Българска Медийна Група Холдинг” АД - София, върху „Издателска къща Борба” ЕООД - Велико Търново, тоест беше купен и вестник "Борба".

Целта на новите собственици е закупуването и на други регионални издания и разширяване на мрежата си из цялата страна, твърдят запознати. Тази година вестник "Монитор" чества 10-годишен юбилей. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5513 |27.10.2008 Отново избраха Варна за най-добър град за живеене . 4| 5144 |27.10.2008 Ванко 1 отново на съд по Кушлев . 7| 4757 |15.09.2008 Евросъюзът отново ни размаха пръст за корупцията . 10| 4591 |26.08.2008 Собствениците на "Монитор" купуват старопрестолния "Борба"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads