Реклама / Ads
4| 4598 |07.10.2014 НОВИНИ

Р. Овчаров: Мишо ще направи промени в БСП, иначе в пропастта

.
Румен Овчаров
Ще има правителство, друг е въпросът по какъв начин ще изкара. РБ и ПФ най-вероятно ще участва в него. РБ няма да се хване на въдицата със задкулието а на явен, видим принцип.Това прогнозира в "Лице в лице" видният представител на БСП Румен Овчаров.
 
Безпрецедентно е, че сме малко пред ДПС и не печелим в нито един район. Стигнахме дъното в настоящия момент, каза още Овчаров.

Под 40 народни представители БСП не е имала никога. БСП трябва да изпие до дъно чашата от управлението на "бедствието" Станишев. Въпросът е как не беше реализирана тезата Бойко Борисов да бъде свален от власт. БСП беше поставена на колене пред една икономическа групировка. БСП освен чисто партийните интереси има и определна кауза, посочи той.

Аз му казах на Мишо да направи промените преди изборите. Има намеререние да ги направи. Пропаст или се прескача, или не я прескачаш и падаш по средата. Той има още един опит. Трябва да направи ясни и кетегорични промени в ръководството на БСП, в механизмите на вземане на решение без задкулисни идеи.Трябва да има нови лица в ръководството на партията.Иначе може временно да си говорим за БСП, убеден е Овчаров.

Нормално е хора, които критикуват ръководството да излизат напред, смята той, коментирайки преференциаллния вот и победите на Кадиев и Лечева.

Българският избирател ще се окаже по-мъдър от българските политици. Не виждам драма. Отговорността на Борисов и ГЕРБ е голяма, получиха убедителна победа. Очевидно избирателят не иска Борисов да управлява еднолично, но му дава своето доверие. ГЕРБ е в правото да реализират своята визия за управление на страната.

Математически е възможен, но политически невъзможен вариант за коалиция на БСП с ГЕРБ. Това е невъзможен вариант.Борисов може да направи коалиция с представените в Европа партии. Става въпрос за приоритети. ГЕРБ иска актуализация на бюджета, БСП не иска. ГЕРБ не иска социални разходи. ГЕРБ иска спасяване корпоративна банка с пари на данакоплатците, БСП не иска. БСП иска "Белене", ГЕРБ не иска. Ако това стане, ще се направи услуга на задкулисието. Зад гърба на БСП ще има задкулисни играчи. Знаят се връзките на Борисов с Пеевски. Ние ще си измием срама сами. Нека ГЕРБ да поеме отговорност  и си управлява държавата, смята Овчаров

Защо Борисов не иска коалиция с ДПС ? Защото не му отърва. Той искаше да получи около 110 гласа. И тогава без коалиция щеше да управлява. И на мен ми е интересно  на кого ще разчита и с какви приоритети ще управлява, каза още той.

Цената на тока трябва да се повиши, защото не беше повишена популистки. Трябва да се вземат мерки, за да се намалят разходите - за ВЕИ-тата, за фотоволтаиците, за Мариците и т.н, завърши като експерт бившият министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4723 |06.10.2014 В. Каролев: БСП ще направи грешка, ако сменят Миков . 3| 4205 |05.10.2014 Вигенин: Да направим страната ни справедлива държава . 12| 5544 |01.10.2014 Миков към възрастни хора: Дължим ви уважение и признание за това, което сте направили през годините . 1| 5126 |01.10.2014 Ненков направи чистка в 9 болници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads