Реклама / Ads
90| 10823 |09.08.2014 НОВИНИ

Овчаров: Връщаме Бойко на бял кон и задълго

.
Румен Овчаров
Градската организация беше двигател на промяната след катастрофалния провал на евроизборите. С тези похвали към столичните социалисти започна Румен Овчаров своето изказване към съпартийците си.
 
Той се пошегува с БСП-София, от която след изключване е и служебният министър-председател Георги Близнашки, предаде news.bg.

Направихме първата крачка на промяната, но някак си ми е тревожно, заяви Овчаров. Намираме се в нещо като блато, смята той. Не мога да си изясня с какво точно ще отидем към избирателите, кои ще са посланията, изтъкна екс енергийният министър и бивш шеф на БСП София.

 

Не бива да бъдем чак в такава степен песимисти, посъветва той и изрази задоволството си от вчерашната остра дискусия на пленума. Румен Овчаров обаче се опасява, че тактиката на новото ръководство за изборите не е най-правилната - да не се водят нови битки и да не се откриват нови фронтове. Той посочи, че все пак БСП-София застава зад волята на новия лидер. Овчаров предупреди: „Тези, които му прошепват стратегията на припълзяването, след два месеца ще му кажат „Мишо, ти си човек на статуквото". „Може би е прав Мишо - 5 октомври не е бой последен, а битка по пътя, но това ли е пътят", посочи още той.

 

БСП се нуждае от рязък завой, категоричен е Овчаров. Истината е същността на всеки морал, трябва да започнем да казваме истината, трябва да започнем да не се страхуваме от истината, заяви още бившият енергиен министър. Той коментира и новото име на коалицията, с която се явява БСП на изборите „БСП-лява България". Лявата политика не е ляво лозунгарство, подчерта Румен Овчаров. По думите му столетницата не може да води избори като Бойко Борисов и Николай Бареков. Не можем да лъжем като тях, смята Овчаров.  Връщаме Бойко на бял кон на власт и дано не се окажа прав - за дълго, предупреди още той.

 

Овчаров очаква, че БСП-София няма да има добър резултат на предсрочния вот на 5 октомври. Изход е да се издигнат знаещи и можещи хора, призова в заключение той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7105 |01.08.2014 Р. Овчаров: Изиграх лоша шега на Мая Манолова . 63| 6766 |31.07.2014 Бойко Борисов: Няма да има реваншизъм в МВР . 39| 5047 |28.07.2014 150 на изпит за депутати при Бойко . 12| 4937 |25.07.2014 Румен Овчаров: Станишев обслужваше интересите на една групировка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads