Реклама / Ads
3| 5457 |08.05.2013 НОВИНИ

ОВОС даде зелена светлина на "Набуко"

.
Министерството на екологията одобри реализацията на проекта „Набуко", съобщиха от пресофиса на компанията-изпълнител „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ".
 

Дружеството обяви, че е приключил процесът по издаване на решение във връзка с Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за българския участък от трасето на тръбата.

Така България става втората държава от проекта „Набуко" след Унгария, която успешно приключва процеса по получаване на решение.

Докладът по ОВОС е подготвен и представен на МОСВ на 31 октомври 2012 г. На 17 декември 2012 г. е получена положителна оценка на качеството на доклада. Обществените обсъждания бяха проведени между 5 и 25 февруари 2013 г. в 30 засегнати общини.

Одобрението за издаване на ОВОС бе взето на заседание на Висшия експертен екологичен съвет към Министерството на околната среда и водите (МОСВ), в който влизат представители на държавни органи и на гражданското общество.

коминистерството е одобрило и предварително изпълнение на решението по ОВОС за „Набуко", посочват от „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ".

Управляващият директор на компанията изпълнител Райнхард Мичек определи издаването на решение за ОВОС в България като много важна стъпка за проекта, която още повече показва напредналата фаза в техническото развитие на „Набуко".

Според него с решението си за проекта България демонстрира, че тръбопроводът отговаря напълно на най-високите международни и национални разпоредби и стандарти.

Компанията за изграждането на газопровода ще продължи да работи с българските власти и в хода на предстоящите процеси, свързани с получаването на останалите необходими за реализирането на проекта разрешителни - одобряването на Подробен устройствен план - парцеларен план (ПУП - ПП) и издаване на разрешение за строеж, увери управляващият директор на Националната компания „Набуко" Teодора Георгиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 6041 |29.04.2013 Станишев: ГЕРБ създаде политически и икономически монополи . 102| 6180 |26.04.2013 Градският прокурор на София Кокинов подаде оставка . 62| 5919 |22.04.2013 Мирослав Найденов отиде сам в Прокуратурата и предаде тайнствен запис . 21| 6736 |20.04.2013 Мира Радева пред „Дер Щандарт“: Борисов подаде оставка типично по мъжки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads