Реклама / Ads
7| 4710 |08.01.2016 НОВИНИ

Озверяла майка преби учителка в час

.
Ядосана майка влезе в час в училище в Севлиево и нанесе побой над учителката. За юмручната разправия съобщиха от полицията.Майката влязла в класната стая, скарала се с учителката и й нанесла удари с ръка по лицето и тялото.
 
Малко по-късно в училището пристигнали полицаи, за да спрат боя между 26-годишната майка и учителката.

Работата по цялостното изясняване и документиране на случая продължава, заведена е преписка. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.

Според работещите в училището майката била недоволна от грижите, които са положени за физическия комфорт на детето й. Учителката от своя страна споделила с колеги, че ще търси правата си по съдебен ред.

През октомври миналата година имаше и друг подобен случай. Майка от ромската махала в Сливен преби учителката на детето си в училище - пред очите на други родители и ученици. Във вторник на обяд 27-годишната Галя Петрова нахлула в класната стая на сина си - 6-годишният Иван,  в Основното училище " Братя Миладинови".

Пред очите на други деца и родители жената нападнала 58-годишната учителка Янка Цанева - преподавател от 33 години и за първи път жертва на побой.

Причината за ударите – 27-годишната Галя разбрала, че синът й е бил удрян от учителката си. И решила да се саморазправя. Преподавателката отрича да е била детето. Твърди обаче, че е имала други проблеми с него.



Битата учителка от Севлиево, разпространи отворено писмо, чрез медиите, обръщайки се към колегите и родителите. Припомняме, тя бе ударена от майка, в клас, пред очите на децата.

Публикуваме писмото й, без редакторска намеса:

Уважаеми познати и непознати родители и колеги, Нямам личен профил в социалните мрежи, затова използвам публичното пространство на sevlievo-online.com, за да благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден за мен момент. Осмелих се да оповестя случая публично, защото това не е прецедент. През последните месеци сме свидетели на подобни инциденти с колеги и в други градове. Жалко, че колегите не са намерили духовни сили, за да ги направят обществено достояние. Опасявам се, че нация, която посяга на учителите и лекарите от Спешна помощ по време на професионалните им дейности, е обречена. Особено ако 8-годишното бъдеще на тази нация става свидетел на подобни потресаващи сцени. Обръщам се
специално към родителите на децата от 2 „а“ клас на СОУ "Васил Левски", защото като педагог аз загърбвам личните си болки и съм притеснена за преживения от децата шок. Убедена съм, че психологът на училището си е свършила блестящо задълженията и е намерила най-точните думи, с които да успокои децата. Но и вие, скъпи родители, потърсете най-адекватният начин да обясните на своите рожби, че онова което виждат в обкръжаващото ги общество невинаги е пример за поведение, защото те все по-често ще се срещат с подобна агресия и би трябвало да са подготвени за нея. Благодаря за пожеланията за бързо оздравяване, макар че едва ли ще бъда скоро на професионалният си пост, защото по-сериозен от контузената ми и обездвижена ръка е проблемът с увредено зрение по време на инцидента. Предстои ми сериозно лечение и вероятно операция на окото, поради което ви моля да не се впечатлявате, ако ме срещате по улиците, а аз не ви забележа. Лекарите са категорични, че травмата на окото ми не позволява да се коригира зрението. Поне към момента. С уважение към всички Вас и Вашите-наши деца: Емилия Калоянова











Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5686 |29.12.2015 Пребиха и изнасилиха жена в село край Пазарджик . 1| 5487 |29.12.2015 Грабители пребиха мъж за 12 лева и мобилка в Бургас . 1| 5052 |27.12.2015 Петима пребиха с брадви мъж във врачанското с. Моравица . 0| 8308 |25.12.2015 Съд застави сина на Мадона да празнува с майка си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads