Реклама / Ads
25| 5561 |08.07.2014 НОВИНИ

Първанов: Енергетиката е на Пеевски, коалицията с ДПС бе обречена

.
Георги Първанов
Проблеми в държавата има, и то сериозни - те са с бюджета на НЗОК, а оттам и с държавния бюджет, заяви по НТВ Георги Първанов, лидер на АБВ. Той каза, че от АБВ предлагали да има консенсус по европейските средства и бюджета, за да станат нещата.
 

Дебат по актуализацията ще трябва да извади пред обществото данните за него; би било безотговорно, ако този проблем остане за служебното правителство, коментира той.

Този е кандидат на Станишев, другият е кандидат на Първанов - това са опорни точки на черен ПР, който беше и при нас, стоя 3 дни, каза той. Много въпроси остават без отговор - защо досегашният председател ще бъде шеф на коалицията. Тук има една малка рокада - преместване на царя в по-удобния фланг, обобщи той. Сигурно кандидатите ще бъдат повече от двама; даже има опасност всички да се обединят срещу официалния кандидат заради необходимостта от промени, каза Първанов.

Цялата логика на поведението на Станишев беше в посока на това, че коалиции не са необходими, сега ще правим ПАСОК; може би късния с неговите 8%, добави той.

Ние създадохме партия и имахме коалиция, с която ще се явим на изборите, посочи Първанов и не пожела да разсъждава върху хипотези. АБВ се създаде като опит за задаване на алтернатива срещу двете партии - БСП и ГЕРБ. Някой трябва да отстоява друг тип политика и АБВ го прави.

Като ни сравните мен и Кирчо Добрев, кой е оригиналът и кой репликата, коментира Първанов думите на Кирил Добрев, че БСП е оригинал, а АБВ - реплика. На Позитано отново говорят за АБВ, а не за ГЕРБ, вече започват да оформят коалиция, посочи той. Всичко е възможно, даже в един момент може да се окаже наложително и неизбежно, каза Първанов по този повод.

Очевидно ДПС свали от власт сегашното правителство, но тази коалиция си беше отречена от самото начало заради задкулисието, стоящо зад кабинета. Ние не сме преки свидетели и можем да се досещаме кои са задкулисието. За тези министри беше сведен един текст с лица, някои от които председателят не познаваше, бъркаше пасажи от биографията им. Очевидно бяха писани другаде, каза Първанов. Да видим фирмите подизпълнители на Южен поток; те са близки до Делян Пеевски, следователно той влияе при формирането на енергийната политика и не само, каза Първанов. Единственото изказване на политически лидер в НС за кандидатурата на Пеевски за ДАНС беше на Станишев. Тяхното взаимодействие е очевидно; не забравяйте кой го върна като зам-министър, от там може би датират корените на тази дружба.

Очевидно в момента Цв. Василев е главният потърпевш, в икономически план той ще плати сметката; а в политически ще я плати БСП, предвиди Първанов. Конфликт, предизвикващ ерозия в банковата и политическа система обаче не може да бъде полезен за държавата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5211 |07.07.2014 Георги Първанов: ДПС се изчерпа в управлението . 20| 4747 |03.07.2014 Първанов: Сега няма политика, а лични двубои . 26| 4919 |26.06.2014 Предпазлив Първанов:Задграничното бюро на БСП ще са Моника и Сергей Станишеви . 15| 4877 |23.06.2014 Първанов: За политическа стабилизация - избори наесен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads