Реклама / Ads
8| 4520 |07.09.2014 НОВИНИ

Първанов: Няма единен център за противодействие на усложнената обстановка

.
Днес много повече от всякога през последните години се нуждаем от разум в политиката и точно това предлагаме на избирателите, заяви Георги Първанов, президент на Р България (2002 - 2012) и председател на ПП АБВ при откриването на предизборната кампания на Коалиция АБВ за 13 МИР - Пазарджик. Разум ни е нужен, за да постигнем единение, от една страна пред връхлитащите ни природни стихии и от друга – за да сме достатъчно адекватни при усложнената международна ситуация, добави още Първанов.
 

Той изрази убеденост, че стартът на кампанията в Пазарджик в Деня на Съединението – 6 септември -  е добър знак. Малко по-рано с тържествен водосвет беше открит и предизборният щаб на АБВ в областния център на ул. „К. Величков“ N12. Той ще работи всеки ден до 20:00 часа и в него ще могат да се обменят идеи и да се правят предложения, които партията да реализира за доброто на страната, каза пък координаторът на щаба д-р Красимира Радева.

 

Нашата цел е не само да поставяме проблемите, но и да посочим възможните им решения, заяви Първанов пред членове и симпатизанти на АБВ. Той изрази недоумението си защо при развихрилите се катаклизми в страната липсва единен център, който да противодейства координирано и адекватно на усложнената обстановка. В този контекст Първанов подчерта, че водената от него политическа сила ще направи всичко възможно, за да наложи превантивната държава. Това е такава държава, която е в състояние да види проблемите, много преди те да са довели до тежки и непоправими последствия, разясни президентът и даде като пример липсата на ясна оценка на причините, довели до наводненията в страната през последните месеци. Много по-рано трябваше да се каже кое е в основата на бедствията – масовото изсичане на горите с комерсиална цел, лошото стопанисване на язовирите и цялата инфраструктура, свързана с преноса на водите и т.н., добави Георги Първанов и изрази увереността си, че ако институциите си бяха на мястото, поне част от трагедиите нямаше да се случат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4443 |06.09.2014 Миков за Съединението: Да помислим за поуките от миналото . 20| 5499 |03.09.2014 Първанов: На ДПС му е време за резервната скамейка . 19| 4685 |03.09.2014 Ревизоро предрича: ГЕРБ няма да има самостоятелен кабинет . 15| 5270 |02.09.2014 Миков бие тревога! Пътят Видин -София няма да се модернизира до 2020 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads